Országos turnéra indult a Fővárosi Nagycirkusz

Húsz várost érintő turnéra indult a Fővárosi Nagycirkusz, az országjárás első állomása a Pest megyei Veresegyház, ahol szombaton látványos nyílt nappal várják a családokat – közölte Kriza Zsigmond, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a turnéról tartott pénteki sajtótájékoztatón.

Kriza Zsigmond kiemelte, hogy ez az első egész idényre szóló turnéja a Fővárosi Nagycirkusznak. Az országos körút célja, hogy a 2012-ben indult Cirkuszmisszió kampány keretében bemutassák a vidéken élő közönségnek is: a cirkusz modern, dinamikusan fejlődő, látványos műfaj, amelynek „ezer arca van”. Megjegyezte, hogy a Fővárosi Nagycirkuszban szinte mindig telt házzal mennek előadásaik és a tavalyi háromállomásos miniturné is rendkívül sikeres volt.

 

A kampány része a társadalmi felelősségvállalás is: partnereik, köztük a Magyar Vöröskereszt segítségével minden helyszínen vendégül látnak olyan hátrányos helyzetű – beteg vagy éppen rossz anyagi körülmények között élő - gyerekeket, akik egyébként nem jutnának el cirkuszba. Veresegyházán a fóti Károlyi István Gyermekközpont mintegy kétszáz lakója tekintheti meg a Fővárosi Nagycirkusz látványos produkcióját.

 

cirkusz

Fotó: fnc.hu

 

A turné alkalmával közönség találkozhat az olasz Redi Montico tigriseivel, a román Alexander csoport komikus deszka- és akrobataszámával. Fellép a Fővárosi Nagycirkusz nemzetközi sztárja, Richter Flórián, a műsor művészeti vezetője és családja fríz lovaikkal. Nem marad el a bohóc sem, az olasz Christian Folco szórakoztatja a nézőket. Emellett bemutatkoznak a műsorban a Baross Imre Artistaképző növendékei is: a Four Pantheras karusszelszámát és a Bungeeing Girls formációt láthatja a közönség az egyszerre mintegy ezer néző befogadására alkalmas, fűtött sátorban.

 

Kriza Zsigmond beszámolt arról is, hogy a turné indulása alkalmából szombaton 13 órától Cirkusznapot tartanak Veresegyházán. Az érdeklődők betekinthetnek a kulisszák mögé, a vállalkozó kedvűek kipróbálhatnak néhány cirkuszi kelléket vagy akár fényképezkedhetnek a műsorban fellépő elefánttal, Szandrával is. Emellett pónilovaglás és arcfestés is várja a családokat, az esti előadás után pedig látványos tűzijátékkal ünneplik az országos turné indulását.

 

Az ügyvezető az MTI-nek kiemelte a turné harmadik fontos célját is: a tehetségek, köztük a hátrányos helyzetű fiatalok felkutatását, akik a későbbiekben az artista-utánpótlást szolgálhatják. A turné állomásain bemutatóval várják a 10-14 éves gyerekeket, a tehetségesek további sorsát az artistaképző figyelemmel kíséri, akik sikeres felvételi esetén be is kerülhetnek az intézménybe.

 

A turné keretében pénteken, szombaton és vasárnap összesen négyszer láthatja a Fővárosi Nagycirkusz előadását a közönség Veresegyházán, utána a társulat Székesfehérváron mutatja be műsorát. A turné állomásai és az előadások időpontjai az intézmény honlapján, a www.fnc.hu oldalon olvashatók.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása