Műsorváltozás Veszprémben

Április 16. helyett 23-án látható a Chicago a Veszprémi Petőfi Színházban.


A Veszprémi Petőfi Színház értesíti a közönséget, hogy a Chicago című musical április 16-ra meghirdetett bérletszünetes előadásának időpontja április 23-ra módosul. A produkció este hét órakor kezdődik.

 

Chicago

 

 

A Chicago bemutatóját tavaly októberben tartották a veszprémi színházban. Fred Ebb-Bob Fosse-John Kander művét Eperjes Károly állítja színpadra.


A musical Maurine Dallas Watkins azonos című színdarabja alapján készült. A darab története két lány, Velma Kelly és Roxie Hart sorsát mutatja be, akiket gyilkosság miatt halálbüntetésre ítélnek és a börtönben találkoznak. Velma, a hivatásos táncosnő és Roxie, a színészi ambíciókat dédelgető háziasszony egymással küzdenek a hírnévért, azért, hogy az ördögi Billy Flynn ügyvédi fondorlataival megmentse őket a haláltól.

 

"Ha a darabot ajánlanám, minden körülmények között azt mondanám, hogy ez egy klasszikus, vérbő amerikai musical. A vérbőt külön is hangsúlyoznám. A darab születése óta mutatja, hogyan működik a való világ és mi vezérli azt. Ezt a jelenséget és valóvilágos látleletet szeretném megmutatni. Egy általam figyelmeztető jelnek szánt előadás készülhet reményem szerint" - mondta el korábban Eperjes Károly rendező, aki 1981-ben a kaposvári színházban Ascher Tamás rendezésében Billy Flynn szerepét játszotta a Chicago című musicalben, s az előadás akkor országos hírűvé vált.

 

 

 

süti beállítások módosítása