Premierek és turnék – Tavasz az Operettben!

A tavasz két bemutatója a – szereposztásukban és történetükben is – rendhagyó Én és a kisöcsém, valamint a Csínom Palkó. A társulat azonban már most reggeltől estig próbál a Fame musicalre.

 

Készül a Fame:

 

A híres Broadway-darabot, melyet az azonos című film ihletett, a premierje óta, vagyis közel húsz éve játsszák sikerrel az egész világon. Június 26-án a Nagymező utcába is beköszönt a hírnév, és egészen évad végéig – beleértve a szezon utolsó előadását is – Somogyi Szilárd rendezésében lesz műsoron.

 

optavasz4

 

A történet nyolc tehetséges fiatalt mutat be a New York-i Művészeti Iskolán, ahol négy tanéven keresztül követhetjük végig a művészpalánták korai pályafutását a diploma megszerzéséig vezető rögös úton. Tehetséges fiatalok állnak majd színpadra az Operettben, Gubik Petra, Muri Enikő, Veréb Tamás, Kocsis Dénes, Jenes Kitti és Gömöri András Máté, a Budapesti Operettszínház Mi is itt vagyunk! kampányának résztvevői, új generációjának tagjai alig várják, hogy kollégáikkal Kerényi Miklós Mátéval, Szabó Dáviddal és Vágó Zsuzsival együtt  kicsit önmagukat játsszák.

 

Ahol művészpalánták vannak, ott tanárokra is szükség van. Szulák Andrea és Nádasi Veronika Miss Sherman szerepében, míg két prózai vendégművész Németh Kristóf és Vasvári Csaba Mr. Myers, a drámatanár szerepében segíti majd őket.

 

optavasz3

 

"A Fame, a hírnév, mindannyiunk számára hőn áhított vágy volt azóta, hogy elkezdtük ezt a szakmát. Talán a Színművészeti Egyetemen eltöltött évek emlékeztetnek leginkább a musical alaphelyzetére, amelyben diákok küzdenek egymással és saját magukkal a hírnév elérése érdekében. Már amikor az előadás rendezője az első találkozásunk alkalmával megmutatta a látványterveket és elmesélte a koncepciót körvonalazódott, hogy egy világszínvonalú produkcióban vehetek részt Budapesten. Izgalommal várom a próbakezdést" - mondta el Németh Kristóf, a Játékszín igazgatója, akihez hasonlóan örül a felkérésének Vasvári Csaba színész is.

 

"Szeretem az új helyzetek, s szeretek új emberekkel ismerkedni. Persze a produkcióban sokan lesznek olyanok is, kiket már régről ismerek, esetleg dolgoztam is már velük, ám rengeteg új emberrel találkozom majd, s ez mindig felvillanyoz. A zenés színház, a zene, a hang mindig erős hatással volt rám" - mesélte Vasvári.

 

A premierre már most megkezdődött a felkészülés. Különleges koreográfiára, a legvegyesebb modern stílusokra számíthatnak majd a nézők, így a táncpróbák már zajlanak. Addig is, míg a hivatalos próbaidőszak megkezdődik a színház üres termei a Csínom Palkó színészeivel és néptáncosaival vannak tele.

 

optavasz7

 

Újra itthon a Csárdáskirálynő:

 

Az Operettszínház sikerdarabjai azonban májusban és júniusban is várják a közönséget. Köztük Kálmán Imre legismertebb és legtöbbet játszott operettje A Csárdáskirálynő, mely 2015-ben ünnepli születésének századik évfordulóját. Az 1915-ös bemutató óta világhírűvé vált magyar operett több felújítást megélt, úgy a Budapesti Operettszínházban, mint szerte az országban és a világon. Az Operettszínház előadása, KERO rendezésében friss, mai darabbá vált és a 2002-es bemutató óta töretlen siker.

 

Vendégszerepelt Tokióban, Rómában, Tel-Avivban, Amszterdamban, Baden-Badenben és Berlinben, valamint koprodukcióban hódított Prágában és Bukarestben. Az elmúlt száz évben számtalan primadonna, bonviván, szubrett és táncoskomikus vált népszerűvé A Csárdáskirálynőnek köszönhetően, melynek jubileumi évét a Budapesti Operettszínház nagyszabású turnéval ünnepli meg.

 

Tavaly új díszletet, a jubileumi évben pedig Füzér Anni tervezőnek köszönhetően art deco stílusú, új jelmezeket kap az előadás, amely folyamatosan úton lesz 2015-ben. Külföldi állomásai közül kiemelkedik München és Omán, míg belföldön az ország szinte minden nagyvárosában találkozhat a közönség a darabbal és benne Fischl Mónikával, Lukács Anitával, Dolhai Attilával, Boncsér Gergellyel, Vadász Zsolttal, Kállay Borival, Szendy Szilvivel, Dancs Annamarival, Kerényi Miklós Mátéval, Szabó Dáviddal, Földes Tamással és Faragó Andrással a főbb szerepekben. A tavaszi kőszínházi előadások után A Csárdáskirálynő 100 turné is kezdetét veszi.

 

optavasz2

 

Az izraeli turnéról visszatérve, májusban is látható még A Bajadér, mely hamarosan újra útra kel, hogy a korábbi évadokhoz hasonlóan Szentpéterváron bűvölje el a közönséget.

 

Újra műsoron az Amerikai komédia, már Homonnay Zsolttal a főszerepben, aki januári beállása óta is nehezen bírja még ki nevetés nélkül a színpadon. Május 27-28-29-én és június 4-5-én erről bárki meggyőződhet, amikor is Janza Katával, Bálint Ádámmal, Földes Tamással, Falusi Mariannal, Felföldi Anikóval és Szabó Dáviddal együtt labdázik majd a másik szívével, az Átrium Film-Színházban.

 

optavasz1

 

Még egy meglepetést tartogat a tavasz: Peller Anna és Csonka András Rica-Maca és Ibolya Ede párosában visszaáll a Csókos asszonyba! A darab 2006-os, Thália színházi bemutatója után évekig énekeltek együtt az Omnibusz tetején a józsefvárosi történetben, Peller Anna pedig most visszatér szülési szabadságáról és követeli vissza magának "nímandját" Csonka Andrást, akivel a május 28-i és 29-i Csókos asszonyokban így újra együtt látható.

 

optavasz5

 

A két tavaszi bemutató, az Én és a kisöcsém valamint a Csínom Palkó is egészen június közepéig műsoron marad és a már említett előadások mellett továbbra is látható a gyerekek kedvence, A Szépség és a Szörnyeteg, a Menyasszonytánc klezmer-operett, a már több mint tíz éve sikeres Rómeó és Júlia, valamint a szintén Presgurvic szerzemény Elfújta a szél.

 

Május végéig láthatók raktárszínházi előadások, köztük a nemrég visszatért Kaukázusi krétakör, az áprilisban tíz éves születésnapját ünneplő Lili bárónő, A régi nyár, valamint a Pesti Broadway Stúdió és az Operett Akadémia növendékeinek Mária főhadnagy előadása. A nyár Fame lázban telik majd a Nagymező utcában. A június 26-i bemutató után még 11 alkalommal látható majd a musical, egészen a július 5-i évadzárásig.

 

2015 májusi, júniusi és júliusi előadásokra március 18-tól válthatók belépők. A 2015/16-os évadban is több, mint 10 féle bérlet-sorozatot kínálnak a nézőknek. 

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

 

süti beállítások módosítása