Kőszínházi emlékművek vs. tájbuszromantika - Beszélgetés az SZFE-n

Kőszínházi emlékművek vs. tájbuszromantika címmel rendez nyilvános beszélgetést a Színház- és Filmművészeti Egyetem március 31-én.

aszfe

 


A Színház- és Filmművészeti Egyetem Elméleti Intézete nyilvános beszélgetéssorozatot indított a hazai színházi élet aktuális kérdéseinek körbejárására. A beszélgetéseket színházi kritikusok moderálják, a résztvevők kifejezetten fiatal, 30 év alatti színházcsinálók.

 

A 6 alkalomból álló sorozat ötödik beszélgetése március 31-én este 8 órakor lesz az egyetem Vas utcai épületében.

 

A szervezők, az SZFE Elméleti Intézetének hallgatói  fontosnak tartják, hogy a fiatal, 30 alatti színházcsináló emberek nyilvánosan vitázzanak egymással, beszélgessenek olyan témákról, amikről a 30 felettiek már lehet, hogy véres háborúkat folytatnának, vagy fásult köröket futnának.  Az érintett témák tudományos szintű vizsgálata nem lehet célja egy ilyen beszélgetés sorozatnak, sem a teljes színházi élet minden szegmensének érintése, de jó eséllyel lehet belőle elgondolkodtató keresztmetszet. Az SZFE hallgatók pályájuk elején lévő, fiatal alkotókat hívtak meg, akik létrehoztak már a közönség számára sikeres, karakteres színházi előadást, de még nincs egyértelműen kialakult hangjuk, stílusuk.

 

A soron következő beszélgetésen a budapesti és vidéki problematika, valamint a külső és tájelőadások kérdését járják körül az alkotók. Lehet-e jó színházhoz jutni vidéken egy művelődési házban? Mennyire kell mobilisnek lennie egy alkotónak vagy egy előadásnak?  

 

Résztvevők:

Benkó Bence (k2 társulat egyik vezetője)

Székely Kriszta (végzős rendező hallgató)

Szivák-Tóth Viktor (Inárcsi kb35 Társulat egyik vezetője)

Tóth János Gergely (szabadúszó színész, rendező)

 

moderál: Puskás Panni a Revizor - a kritikai portál szerkesztője

 

A sorozat záró beszélgetése április 26-án Ingyencirkusz vs. kultúrafogyasztás címmel a színház gondolkodtató és szórakoztató funkcióit veti majd össze.

 

 

süti beállítások módosítása