Több mint 170 program vár a Tavaszi Fesztiválon

Április 10. és 26. között rendezik a Budapesti Tavaszi Fesztivált, amely mára a legnagyobb kulturális rendezvénnyé nőtte ki magát.

43  helyszínen több mint 170 komolyzenei, dzsessz-, világzenei, crossover-, tánc- és színházi produkció, valamint képzőművészeti és szabadtéri program várja a közönséget a 35. Budapesti Tavaszi Fesztiválon – hangzott el a fesztivált felvezető keddi budapesti sajtótájékoztatón.

 

tavaszif

 

Káel Csaba, a BTF-et szervező operatív testület elnöke hangsúlyozta: a BTF tavalyi sikerével a közép-európai térség legnagyobb összművészeti prémiumfesztiváljává nőtte ki magát. A BTF-et idén az eddigieknél később, áprilisban rendezik meg, így a jobb idő mellett kapcsolódni tudnak Prága és Bécs hasonló fesztiváljaihoz – tette hozzá. Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese szerint az áprilisi időponttal a fesztivál jóval több külföldi látogatót vonzhat.


Az idei BTF fókuszpontjai Liszt öröksége és az olasz kultúra lesznek, és ezúttal is megrendezik a Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozót. A fesztiválra olyan világsztárok látogatnak Budapestre, mint Sinéad O'Connor, David Sanborn, Vladimir Ashkenazy, Elina Garanca, vagy a világzene terén Dhafer Youssef és Nishat Khan.

 

süti beállítások módosítása