Hátrányos helyzetű gyerekeket lát vendégül a Magyar Színház

A Színházi világnap alkalmából hátrányos helyzetű gyermekeket lát vendégül a Harisnyás Pippi musical hazai ősbemutatójának főpróbáján a Pesti Magyar Színház.

 

A Magyar Színház ajánlója:

 

Harisnyás Pippit a mai anyukák generációja nagyon jól ismeri a népszerű gyerekregényből. A kalandos történet sokaknak okozott vidám perceket, hiszen a kissé neveletlen, szabad szellemű Pippivel állandóan történik valami, de az esze és a szíve mindig a helyén van. Főhősünk árva gyermek, aki néha égben lévő édesanyjával beszélget, édesapját pedig, aki eltűnt egy tengeri viharban, hazavárja. Egyedül él tehát, egy pöttyös ló, és Nilsson úr, a majom társaságában.

 

harisnyas pippi pesti magyar szinhaz

Fotó: Pesti Magyar Színház

 

Harisnyás Pippi története arra ösztönzött bennünket, hogy a darab főpróbájára hátrányos helyzetű gyermekeket hívjunk meg, hogy a színpadi előadás idejére egy kis derűt csempésszünk a mindennapjaikba. "Pippinek nagyon fontos üzenete van: a szabadságról szól, arról, amivel mi felnőttek sokkal kevésbé merünk élni, mint a gyerekek. De Pippitől elleshetünk mást is: derűlátást és optimizmust. Ő képes arra, hogy minden nehéz, szomorú vagy rossz történést a jó oldaláról lásson, és jóra változtasson" – ez a rendező, Novák Eszter hitvallása.

 

A meghívott gyermekek a következő intézményekből érkeznek: Aga Gyermekotthon, Cseppkő Gyermekotthon, Hűvösvölgyi Gyermekotthon, Károlyi István Gyermekközpont és hátrányos helyzetű gyermekek a Belügyminisztérium szervezésében.

 

A zenés gyermekdarab hazai ősbemutatóját Novák Eszter rendezésében láthatják az érdeklődők, a főbb szerepeket Soltész Bözse, Ágoston Péter, Holecskó Orsolya, Bede-Fazekas Szabolcs, Benkő Nóra, Gáspár Tibor, Dániel Vali, Pavletits Béla és Jegercsik Csaba alakítja. A darabot élő zenei kísérettel adják elő a Pesti Magyar Színház művészei és a Színiakadémia növendékei.

 

Az ősbemutatóra március 28-án kerül sor.

 

Forrás: Pesti Magyar Színház

 

süti beállítások módosítása