Fesztivállal és gálaműsorral ünnepel az Artistaképző

Többnapos szakmai programmal, kiállítással és gálaműsorral ünnepli 65. születésnapját a Baross Imre Artistaképző Szakközépiskola és Szakiskola a Fővárosi Nagycirkuszban.

Március 22. és 29. között tíz ország artistanövendékei és tanáraik vesznek részt az artistaképző által szervezett műhelyfoglalkozásokon és továbbképzéseken, amelyek a szakmai tapasztalatok megosztása mellett a nemzetközi kapcsolatok ápolását is szolgálják.

 

baross gala

Fotó: Baross Imre Artistaképző


A lengyel, svájci, olasz, ukrán, német, cseh, perui, argentin, és portugál cirkusziskolák növendékei be is mutatják tudásukat azon a nemzetközi ifjúsági cirkuszgálán, amelyen a Baross Imre Artistaképző legtehetségesebb hallgatóit is megismerheti a közönség a Fővárosi Nagycirkusz porondján szombaton és vasárnap összesen négy előadáson - derült ki a program szerdai sajtóbemutatóján.


Az évfordulóhoz kapcsolódva az intézmény a szakmai program mellett cirkusz témájú pályázatot is hirdet grafikus és festő hallgatók számára, a munkákból a cirkusz emeletén kiállítást rendeznek.


Az intézmény Állami Artistaképző Iskola néven 1950 decemberében nyitotta meg kapuit, az első évfolyam 1951 januárjában kezdett. Az iskola létrehozásában, majd 1980-ban intézeti rangra emelésében komoly érdemei voltak Baross Imrének, az első igazgatónak, ezért a későbbi fenntartóváltáskor a tisztelet jeleként az intézmény felvette a nevét.


A szakiskola a mai napig a legnagyobb számban foglalkozik intézményrendszerű artistaművész-képzéssel és teremt lehetőséget sok hátrányos helyzetű, de tehetséges fiatal karrierjének kibontakoztatásához.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása