Évadot hirdettek Kaposváron

"Élménnyel telt ház" szlogennel hirdette meg Rátóti Zoltán, a kaposvári Csiky Gergely színház igazgatója a 2015/16-os évadot március 27-én, a színházi világnapon.

A repertoár összeállításakor minden generációra gondoltak. Az operettől, a vígjátékon és gyerekdarabokon át a musicalig igen széles a paletta. Az évad különlegessége lesz a Jézus Krisztus Szupersztár Bozsik Yvette rendezésében. A színházi világnapon immár hagyományosan nyílt napra várták az érdeklődőket, ahol a színház kulisszáiba tekinthettek be a látogatók.

  MG 5805

Rátóti Zoltán a sajtótájékoztatón (forrás: Csiky Gergely Színház)

 

A 2015/16-os évadban a Csiky színpadán a gyerekközönség számára készül a Lúdas Matyi és A két Lotti előadás, a családokat várja a Mezítláb a parkban és a Figaro házassága. Színre viszik a Száz év magány című regény adaptációját,  az operett kedvelők pedig a Budapesti Operettszínházzal közös produkcióban láthatják a Luxemburg grófja című előadást. 

 

A jövő évad terveiről szólva az igazgató elmondta, hogy a korábbi éveknek megfelelően az idén is több vendégművész gazdagítja majd a kaposvári színházi előadásokat, többek között Tompos Kátya és Szarvas József. Ugyanakkor, a hagyományokat folytatva a Csiky színészei is megmutathatják tehetségüket Budapesten, a Nemzeti Színházban, a közös produkcióban készülő A gát című ír darabbal.

 

Az idei évadot összegezve Rátóti Zoltán több sikerről is beszámolt.  Ismét POSZT-on a Csiky egyik előadása, a Szigorúan ellenőrzött vonatok Bérczes László rendezésében, valamint a Szarajevói Színházi Fesztiválon sikerrel szerepelt Horváth Csaba rendezte Magyar Elektra.

 

 MG 5842

Rátóti Zoltán a sajtótájékoztatón (forrás: Csiky Gergely Színház)

 

A Színházi Világnapon egész nap programokkal teli nyitott házként várta az érdeklődőket a Csiky. Többek között betekinthettek a Vörös és fekete zenés darab próbáiba. Az ősbemutatót Tolcsvay László és Müller Péter Sziámi jegyzi, premierje április 17-én lesz. Az ide látogatók a színházi életbe aktívan is bekapcsolódhattak: improvizációs gyakorlatokon, Activity játékon vehettek részt, illetve abba is betekinthettek, hogyan készül egy színházi plakát.

 

A Csiky keresi az Örökös nézőt, a címet az nyerheti el, aki a legrégebbi színházi relikviát őrzi és a nap folyamán bemutatja a színház titkárságán.

 

Este az idei évadban nagy sikerrel játszott Légy jó mindhalálig előadást tekinthetik meg a nézők. Az előadás előtt a Színházi Világnap üzenetét Rátóti Zoltán olvassa fel.

 

süti beállítások módosítása