A Tünet Együttes is támogatója a Véradók Fesztiváljának

Az Országos Vérellátó Szolgálat  március 28-án rendezi meg a Véradók Fesztiválját. A véradókat egy „szórakoztató csomaggal” ajándékozzák meg, amelyben megtalálható a Tünet Együttes különleges és egyedi kőzetkuponja.

A Tünet Együttes életében rendkívül fontos szerepet játszik a társadalmi szerepvállalás, így örömmel csatlakozott az OVSZ fesztiváljához, melyre a a MOM Kulturális Központban kerül sor. A „szórakoztató csomagban” több kulturális intézmény felajánlása mellett az Együttes kőzetkuponját is megtalálhatják a helyszínre érkező véradók. A festett kavicsokat a Voyager 3 című március 31-i és május 8-i előadásukra lehet beváltani a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház jegypénztárában.

 tunet kozetkupon

A Tünet kőzetkuponja

 

Ajánló a darab elé: 

Voyager 3, egy mission, ami possible

 

Gergő bolygója szélén ül, lába a világűrbe lóg. Tengelye kiegyenesedett, már nincsenek benne évszakok. Ma különösen enyhe a gravitáció és erős a szél. A Voyager 3 bármikor megérkezhet, az emberiség üzenetével a fedélzetén. Az aranychipen minden rajta van, ami fontos: kultúránk megkövesedett lábnyomai.  De aki megtalálja, nem biztos, hogy beszéli ezt a nyelvet.

 

Neked mekkora a szökési sebességed? Csak ezen múlik, hogy velünk repülhess.

 

 

Tudtad?

1. Hogy a Voyager 2 űrszondát 1977-ben lőtték föl Floridában, a Voyager 1-et pedig 15 nappal később indították útnak ugyaninnen?

2. Hogy az aranylemez a Voyager 1 és 2 fedélzetén elhelyezett időkapszula, ami a földönkívülieknek visz hírt a világunkról?

3. Hogy a szökési sebesség az a küszöbsebesség, mellyel a test legyőzi a Föld gravitációs erejét, és képes tőle elszakadni?

4. Hogy az évszakok kialakulása a Föld Nap körüli mozgásának és a tengelyferdeségnek a következménye?

 

voyager team tunetegyuttes

A Voyager team

 

 

Kritikus szemmel az előadásról:

 

„Van itt szó szexről, elmúlásról, a sündisznó szívveréséről, és mindarról, amit az emberiség végeláthatatlan önkifejezésében kitermel önmagából. (...) Az etűdök tartalma hol mélyen megérintő, hol kifejezetten vicces, jó ritmusérzékkel váltogatva a különböző hangulatokat és a mozgalmasságot.” (7óra7, Hajnal Márton)

 

„Az előadás összességében elgondolkodtat, tartalmaz megható, együttérzésre késztető részeket, felvet általános „nagy kérdéseket” és tudatosan szórakoztat (…).” (Kutszegi Csaba, Színház)

 

Voyager 3

 

Rendező: Szabó Réka

Szereplők: Bánki Gergely, Czakó Máté, Gergely Katalin, Gőz István, Stork Natasa,

Dramaturg: Závada Péter

Látvány: Szirtes Attila

Jelmez: Béres Móni

Speciális Támogatók: Jurányi Inkubátorház, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Szász Dániel, Valcz Péter , Béres Móni, Rácz Dóri, Nagy Fruzsina

 

süti beállítások módosítása