Hinoki 2.0 – Új verzióval érkezik a Trafóba Mészáros Máté

Tavaly októberben bemutatott Hinoki című koreográfiájának továbbgondolásával érkezik a Trafó Kortárs Művészetek Házába Mészáros Máté: az űrbéli tájat megelevenítő Hinoki 2.0 című előadás április 9-én és 10-én látható.

hinoki 02 domolky daniel print 006

Fotó: Dömölky Dániel

 

A Trafó ajánlója:

 

Mészáros Máté a darab első változatában fizikalitás és a mozgás nyelvére fordított le egyetemes, megválaszolhatatlan kérdéseket, ösztönöket és érzéseket: a rombolás igényét, az újrakezdés lehetőségeit, az elmúlást és a gyászt, a magányt és a kétségbeesést. Az új verzióban a téma megmaradt, a megformálás azonban még az eddiginél is brutálisabb. Eltűntek a színházi elemek, az előadás jóval feszesebbé vált. Az újjászületett Hinokiban fekete polifoam törmelék borítja a színpadot, holdbéli táj veszi körül a táncosokat.

 

A táncosok harcolnak vele, eltemetik benne egymást, vagy romantikus táncukkal varázsolják el a nézőt. A szereplőgárda pedig nem akármilyen, a koreográfus választása olyan táncosokra esett, akik külföldön is folytattak tanulmányokat, dolgoztak, itthon kevéssé megszokott mozgásnyelvet is beszélnek.

 

A színpadot Porteleki Áron virtuóz játéka is betölti majd, ugyanis élőben követi le a táncosok mozgását ütő- és zörgő hangszereivel.

 

Mészáros Máté a Magyar Táncművészeti Főiskola elvégzése után a Szegedi Kortárs Balett tagja lett, később külföldre ment, ahol olyan világhírű koreográfusokkal dolgozott együtt, mint Ohad Naharin, Wim Vandekeybus, Sharon Eyal, Amanda Miller, Roberto Galvan, Myriam Naisy, Robin Orlin. Jelenleg az Ultima Vez társulat tagja. Az elmúlt egy évben több magyar kortárstánc társulat felkérésére is készített koreográfiát (Duda Éva társulata, Közép Európa Táncszínház).

 

További képek az előadásból:

Fotók: Dömölky Dániel

hinoki 02 domolky daniel print 011

 

hinoki 02 domolky daniel print 014

 

hinoki 02 domolky daniel print 015

 

hinoki 02 domolky daniel print 040

 

hinoki 02 domolky daniel print 041

 

hinoki 02 domolky daniel print 044

 

hinoki 02 domolky daniel print 046

 

 

Mészáros Máté: HINOKI 2.0
Az ULTIMA VEZ, a SÍN Kulturális Központ és a TRAFÓ közös produkciója


Koreográfia: MÉSZÁROS Máté

Alkotók - előadók:

 

DÁNYI Viktória, HORVÁTH Nóra, JUHÁSZ Péter, MÉSZÁROS Máté, MIKÓ Dávid, PORTELEKI Áron, VARGA Csaba

Zene: PORTELEKI Áron
Jelmez: KALICZ Klára
Tér: MÉSZÁROS Máté
Fény: STADLER Ferenc, VAJDA Máté
Produkciós vezető: RÁCZ Anikó

 

2015 ÁPR. 9 - 10.

TRAFÓ

 

 

süti beállítások módosítása