Német magánszínház indul Budapesten

Martin Walser darabjával kezdenek.

jurgen

 


Amikor felvetődött a kérdés, mihez kezdjenek Budapesten, csak a színházalapítás jöhetett szóba. Danielle Dutombénak és Jürgen Kramernek ebben már nagy gyakorlata van. Úgy vélik: ami Hollandiában és Németországban lehetséges, az Magyarországon sem lehetetlen. A német házaspár Neue Deutsche Bühne (Új Német Színpad) néven német nyelvű magánszínházat hoz létre Budapesten. 

 

Az első produkciók még teljes egészében a göttingeni Hof Theaterből érkeznek a Bethlen Téri Színházba. Április 14-én a Magyarországon is jól ismert német író, Martin Walser Die Zimmerschlacht (Mészárlás a szobában) című, kétszereplős drámája lesz színen. "A Zimmerschlacht legendás darab Németországban. A Nem félünk a farkastól német változataként szokták emlegetni" - mesélte Jürgen Kramer. "A darab arról szól, hogy mi történhet, ha egy házaspár, akik már régen együtt élnek, hirtelen elkezdenek őszinték lenni egymással. Nekem sokszor komikus ez a darab, jókat tudok nevetni rajta, de látom a tragikus vonulatát is".

 

Április 19-én pedig Danielle Dutombé komédiáját, a Boxenluderét mutatják be, ami szintén a párkapcsolatok buktatóit figurázza ki. Aznap délutáni matinét is tartanak, két másik színdarabból játszanak jeleneteket, ide elsősorban a potenciális támogatóikat várják.

 

A színház indulását saját forrásból állják, de bíznak benne, rövidesen szert tesznek szponzorokra. A németül tudó magyar közönségen kívül nézőként a Magyarországon élő németekre és a német tannyelvű iskolák diákjaira számítanak.

 

Forrás: Színház.hu, Magyar Nemzet

 

 

süti beállítások módosítása