Operához tervez díszletet a sztárépítész Gehry

Frank Gehry amerikai sztárépítész tervezi a díszletet a Berlini Állami Opera egy új produkciójához, Christoph Willibald Gluck Orfeusz és Euridiké című operájához.

A darabot az operaház jövő évi fesztiválján (Festtage), 2016. március 18-án, Jürgen Flimm rendezésében és Daniel Barenboim vezényletével mutatják be. 

 

gehry

 

Frank Gehry a világ vezető építészei közé tartozik olyan művekkel, mint a bilbaói Guggenheim Múzeum vagy a Los Angeles-i Disney koncertterem.

 

A zenerajongó építész már 2012-ben is tervezett díszletet - papírból - egy operához, Mozart A varázsfuvolájához a Los Angeles-i operaház számára. 

 

Gehry jelenleg egy új koncertterem tervein dolgozik Daniel Barenboim West-Eastern Divan Orchestra nevű berlini zenei központja számára. 

 

A Berlini Állami Opera jövő évi fesztiváljának programján egyebek közt zongoraest szerepel Barenboim és Martha Argerich közreműködésével, valamint három zenekari koncert mások mellett a Bécsi Filharmonikusok, Jonas Kaufmann sztártenor és Yo-Yo Ma csellista részvételével. A műsoron Gustav Mahler, Antonin Dvorak és Edward Elgar művei lesznek.

 

süti beállítások módosítása