19 előadás a Pécsi Családi Színházi Fesztiválon

17 társulat 19 produkcióval várja a közönséget a Pécsi Családi Színházi Fesztiválon, amelyet május 23. és 31. között harmadik alkalommal tartanak a baranyai megyeszékhelyen.

Rázga Miklós, a szervező Pécsi Nemzeti Színház igazgatója az eseményt beharangozó keddi sajtótájékoztatón azt mondta: Pécs védjegye a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT), a teátrumé pedig az azt felvezető családi fesztivál, amelynek programját úgy állították össze, hogy több generáció számára is élvezetes legyen.

 

Utalt rá, hogy az esemény két évvel ezelőtt öt-, tavaly hétnapos volt, az előadásokra mintegy négyezer, illetve négyezer-négyszáz jegyet értékesítettek. Hozzátette, az idei fesztivál már kilenc napon át tart, és arányaiban hasonló érdeklődésben bíznak.

 

A fesztivál május 23-án a Miskolci Nemzeti Színház Robin Hood és a székesfehérvári Vörösmarty Színház Momo című produkciójával veszi kezdetét.

 

csaladi

 

A budapesti Karaván Színháztól az Egerek, a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola végzős növendékeinek vizsgaelőadása, valamint a kassai Divadlo Thália Színház Az égig érő fa című előadása 24-én látható.

 

A Pécsi Nemzeti Színház Csíksomlyói passiója és a Kecskeméti Katona József Színház És közben szól a dal című darabja 25-én, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Az anyu én vagyok! és a kaposvári Csiky Gergely Színház Ajnácska című előadása 26-án lesz.

 

A Szegedi Nemzeti Színház Szökevény csillagok, valamint a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház Füttyös kalandjai című produkciója 27-én, a pécsi Szent Mór Iskolaközpont Művészetek napja és a budapesti Vígszínház Toldi című darabja 28-án kerül műsorra.

 

A Pesti Magyar Színház Harisnyás Pippi című előadása, továbbá a budapesti Méhes Csaba és a Brass in the Five Brass Cirkusz című produkciója 29-én, a budapesti Örkény Színház Anyám tyúkja, valamint a Pécsi Balett Hófehérke és a hét törpe című előadása 30-án látható.

 

A fesztivált 31-én a Pécsi Nemzeti Színház két darabja, a Pán Péter és a Pomádé király új ruhája zárja.

 

Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere kiemelte, hogy a Pécsi Nemzeti Színházban nívós szakmai munka folyik: a Rázga Miklós, Vincze Balázs és Gulyás Dénes vezette teátrum az elmúlt években növelte bevételeit, ismertségét, és több fejlesztést valósított meg.

 

A politikus a város támogatását élvező családi színházi fesztivállal kapcsolatban megjegyezte, hogy arra komoly igény van, amit az is jelez, hogy a kezdeti öt helyett idén kilenc napon át tart, és azon több budapesti mellett a vidéki teátrumok nagy része, sőt, két külhoni színház is képviselteti magát.

 

süti beállítások módosítása