Broadway-színvonalú darabokat ígér a Szegedi Szabadtéri

A 2015-ös Szegedi Szabadtéri Játékokon ismét világhírű musicaleket mutatnak be. Az repertoárról, az idei együttműködésekről Herczeg Tamás igazgató mesélt.

herczegszeged

 

A musical az egyik legnépszerűbb színházi műfaj, a Dóm téren évről évre a legjobb zenés produkciókat tűzik műsorra. Idén nyáron három musicalprodukció közül is választhatnak a nézők.


Herczeg Tamás a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója elárulta, hogy a legnagyobb szenzáció A nyomorultak lesz, melynek magyarországi premierje 27 éve éppen a Szabadtérin volt.


"A Madách Színházzal együttműködésben most Szegeden mutatjuk be az új verziót is, Szirtes Tamás rendezésében, Kentaur elképesztően hatásos díszletében. Július közepén láthatják újra a Mamma Mia!-t. Az ABBA-musical tavaly már 26 ezer nézőt varázsolt el, ellenállhatatlan retró bájával és fergeteges diszkóhangulatával. A Budapesti Operettszínházból Somogyi Szilárd rendezése, a rendkívül népszerű Abigél érkezik, mely még sosem szerepelt szabadtéri színpadon." – tette hozzá.

 

szeged2

 

Herczeg Tamás szerint az országban két profi musicaltársulat létezik, az Operett és a Madách. Ők tudják azt a megbízható, Broadway- és Westend-színvonalat hozni, amit a nézők elvárnak tőlük, és amit a bizalmukért cserébe nyújtani szeretnének.


"Nemzetközi mércének megfelelő produkciókat kívánunk a Szabadtérin játszani. Kinevezésünket követően az elsőszámú stratégiai partner, az Operettszínház mellett új partnerként kezdtük meg az együttműködést a Madách Színházzal. Az Operett megújult vezetésével a jövőben nem csak együttműködéseket hanem új bemutatókat is tervezünk" – mondta az igazgató, aki azt is kiemelte, hogy egyedülálló, kivételes előny, hogy napjaink legfontosabb musicalsikerei közül többet először a Szegedi Szabadtérin láthattak, láthatnak a nézők. Így volt ez anno a Jézus Krisztus Szupersztárral, a Miss Saigonnal, az Elisabeth-tel, az Elfújta a széllel, tavaly a Mamma Mia!-val. Csak a Dóm téri bemutató után költöznek be a kőszínházakba ezek a darabok. Ez jó dolog a Szabadtérinek, és persze az anyaszínháznak is, hiszen ilyen impozáns környezetben, ennyi néző előtt sehol máshol nem tudnának bemutatkozni.

 

szeged1

 

Fesztiválkoordinátorokat is várnak


A Szegedi Szabadtéri Játékok önkéntes segítőket keres nyári programjaihoz. Jelentkezni fényképes önéletrajzzal a peter.teszary@szegediszabadteri.hu e-mail címen, 2015. április 7., kedd délig lehet.

 

Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok

 

süti beállítások módosítása