Fischer Ivánt kitüntették Abu-Dzabiban

 

Placido Domingo, Gustavo Dudamel és Quincy Jones után idén Fischer Iván kapta meg életművéért az Abu-Dzabi Fesztivál művészeti díját.

2015-ben Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar zeneigazgatója kapta meg az Abu-Dzabi Fesztivál életműdíját, amelyet minden évben olyan művészeknek ítélnek oda, akik kiemelkedően sokat tesznek a kultúráért és a művészetekért.

 fischer ivan

Fischer Iván (forrás: szombat.org)

 

A díj átadásakor kihangsúlyozták, hogy Fischer Iván a világ egyik leglátnokibb, legsikeresebb zenekarvezetője. Szintén kiemelték azokat a világszinten újító koncertformákat, amiket eddigi pályafutása során bevezetett (Kakaókoncert, Titokkoncert, különleges szcenírozott operarendezések).

 

A díjat az Abu Dhabi Music & Arts Foundation ítélte oda, amely egy a művészeteket támogató független, non-profit szervezet. Az elismerést az Egyesült Arab Emírségek kultúráért, ifjúságért és közösségfejlesztésért felelős minisztere, a fesztivál fővédnöke, Nahayan Mabarak Al Nahyan sejk adta át Fischer Iván legújabb operarendezése, A varázsfuvola helyi bemutatója előtt.

 

Fischer Iván olyan nemzetközi hírességek után kapta meg a díjat, mint Placido Domingo, Gustavo Dudamel, Quincy Jones vagy José Antonio Abreu.

 

vaárzsfuvola

Jelenet A varázsfuvolából (forrás: Abu Dhabi Fesztivál)

 

A Budapesti Fesztiválzenekar több mint harmincéves fennállása óta először koncertezett Abu-Dzabiban, az Egyesült Arab Emírségek fővárosában. A fesztiválra a világ legjobb zenekarait, szólistáit és produkcióit hívják meg az Emirates Palace luxusszálloda hangversenytermébe, az Auditoriumba. Céljuk, hogy bemutassák és közelítsék egymáshoz Kelet és Nyugat kultúráját.

 

süti beállítások módosítása