Kristóf Márton lett a legjobb színész a vilniusi nemzetközi filmfesztiválon

Kristóf Márton az Utóélet című filmben nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb színész díját a csütörtökön véget ért 20. Vilniusi Nemzetközi Filmfesztiválon Litvániában.

 

A Zomborácz Virág rendezésében készült film a New Europe - New Names (Új Európa - új nevek) versenyszekció tíz filmje között szerepelt a programban. Az öttagú nemzetközi zsűri a legjobb színész díját Kristóf Mártonnak ítélte oda - közölte a filmet forgalmazó Vertigo Média pénteken az MTI-vel.  

 

Mint írják, Litvánia egyik legjelentősebb kulturális eseményén évente több mint 200 alkotást tűznek műsorra. A fesztivál versenyszekciójában új, innovatív alkotók és filmjeik versengenek egymással.

 

kristof

 

A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült alkotás korábban a 49. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon az East of the West versenyprogramban szerepelt. Spanyolország vezető nemzetközi filmes eseményén, az 59. Valladolidi Nemzetközi Filmfesztiválon (Seminci) a Meeting Point-válogatás legjobb filmjének járó elismerést vihette haza. Március közepén a közönség szavazatai alapján megnyerte a 33. Bergamo Nemzetközi Filmfesztivál 5 ezer euró értékű BFM-Banca Popolare di Bergamo-díjat is. 

 

 

A magyar mozikban szeptember 11-e óta vetített Utóéletet eddig több mint 21 ezren láttak országszerte.

 

A film gyártója a Pusztai Ferenc vezette KMH Film, amely jelenleg többek között Árpa Attila Holtomiglan, Gigor Attila A kút és Pálfi György A hang című játékfilmtervét is fejleszti - írták a tájékoztatóban.

 

süti beállítások módosítása