Rövidfilm-pályázatot hirdet a Müpa

Rövidfilm-pályázatot hirdet a Művészetek Palotája Falupest című negyedik Bábel-estjéhez kapcsolódóan.

A Fesztiválszínházban június 27-én látható Falupestben egy képzelt-valós helység kultúrájára tekintenek rá. "Falupest a neve, és arról híres, hogy kiapadhatatlanok a forrásai. Itt egyaránt inspiráló a népi hagyomány és a vibráló városi lét" - olvasható a Müpa ajánlójában.

 

mupa

 

Az esthez kötődő rövidfilm-pályázatra olyan alkotásokat várnak, amelyek témája a falusi és a városi kultúra, életmód kölcsönhatása, összeolvadása. Pályázni lehet magyar alkotók által készített, legfeljebb 10 perc hosszúságú, lehetőleg HD-felbontású játékfilmmel, filmetűddel, dokumentumfilmmel vagy animációs filmmel, amely eddig nem szerepelt nyilvános vetítésen.

 

A pályaművek beküldési határideje május 31.


A győztes alkotó 100 ezer forintos jutalomban részesül, munkáját pedig bemutatják a Falupest előadásán, amelyen Agócs Gergely moderálása mellett fellép Szabó Balázs Bandája, a Dresch Quartet, Ladjánszki Márta, az L1 kortárstánc társulat és Grecsó Krisztián író.
A rövidfilm-pályázat zsűrijének tagjai Czabán György filmrendező, Durst György producer, Vincze Teréz filmesztéta és Marton László Távolodó, a Bábel-est rendezője.


A tavaly októberben elindított Bábel-esteken különböző művészeti ágak fonódnak össze egy-egy téma köré szerveződve.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása