Totem és tabu - Új bemutatóra készül a Radiobalett

A két független táncművész, Egyed Bea és Újvári Milán alkotópárosa április 17-én új bemutatóval jelentkezik.

 

Az alkotók ajánlója:

 

Egyed Bea és Újvári Milán formációjának első nagy sikerű, egész estés produkciója, A szerelem természete a Sziget Fesztiváltól New Yorkig számos meghívást kapott. 

 

A Radioballet április 17-én új bemutatóval jelentkezik. Az előadás kiindulópontja Sigmund Freud 1913-ban azonos címen megjelent könyve, melyben Freud a pszichoanalitikus fogalmakat társadalmi jelenségekre alkalmazza.

 

radioballet foto domolky daniel

Fotó: Dömölky Dániel

 

„… a tabu alapja tiltott cselekvés, amelyre a tudattalanban erős hajlandóság irányul. Tudjuk anélkül, hogy megértenők, hogy aki a tiltott dolgot véghez viszi s a tabut áthágja, maga is tabuvá lesz.” (Sigmund Freud: Totem és Tabu)


Egyed Bea tanulmányait a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában végezte, és a Magyar Táncművészeti Főiskolán folytatta. Szabadúszó táncosként szerepelt többek közt Góbi Rita, Pataky Klári, Fehér Ferenc, Eleonore Valere-Lachky és a Tünet Együttes munkáiban. Rendszeresen tanít; jelenleg saját munkái mellett a Duda Éva Társulattal dolgozik.

 

Újvári Milán tanulmányait a dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola táncművészeti tagozatán és a Magyar Táncművészeti Főiskolán végezte. Eddigi pályája során dolgozott a Frenák Pál Társulattal, a kanadai Cirque du Soleil-jel, a Krétakör csapatával, emellett közreműködött olyan független alkotók munkáiban, mint Réti Anna, Nigel Charnock és Rui Horta.

 

radioballet-totem-es-tabu

Fotó: Dömölky Dániel

 

RADIOBALLET: TOTEM ÉS TABU


Koreográfus/Előadó: Egyed Bea, Újvári Milán


Zene: Adrian Newgent
Fény: Payer Ferenc
Trailer: Gothár Márton
Fotók: Dömölky Dániel
Külön köszönet: Soós Attila, Andrássy Máté

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Sín Kulturális Központ, Műhely Alapítvány, Duda Éva Társulat- Movein Stúdió

 

Bemutató: 2015. április 17. 20:00
További előadások: 2015. április 18. 20:00, 2015. május 15. 20:00

 

süti beállítások módosítása