Bővül a Kultkikötő - 3 helyszínen 180 programmal vár

Alig több mint 10 hét múlva indul a 10. nyári évad a Kultkikötőben! A szabadtéri színház az utóbbi években már a teljes nyári szezon alatt működött, most azonban terjeszkedik is.

Ettől az évtől ugyanis Balatonföldvár mellett két új városban: Balatonbogláron és Balatonfenyvesen, három új helyszínen nyitja meg kapuit. 2015-ben június 26. és augusztus 29. között a négy játszóhely összesen közel 180 programmal várja a kulturális feltöltődésre vágyó nyaralókat.

 

 kreativ kikot

 

Az elmúlt 10 év alatt a Kultkikötő szerves részévé, sőt meghatározó tényezőjévé vált a Balaton kulturális életének és turisztikai kínálatának. Programjainak látogatottsága 2011 és 2014 között 40%-kal növekedett, a tavalyi meghosszabbított szezont 40.000 nézővel zárta. A zenés és prózai nagyszínpadi és kamara jellegű színházi előadások mellett könnyűzenei koncertek, gyerekelőadások, családi programok, kiállítások, filmvetítések, borkóstolók is helyet kaptak a műsorban. „Mára a teljes nyári szezonban működő összművészeti fesztiválként jegyezhetjük a Kultkikötőt” – nyilatkozta Nagy Viktor ügyvezető igazgató. A fejlődést mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Balatonföldvár mellett idéntől a helyi önkormányzatok támogatásával a Kultkikötő Balatonfenyvesen egy, Balatonbogláron újabb két helyen is megnyit.

 

A Kultkikötő a Balatonföldvári Szabadtéri Színházban igazi ünneppé varázsolja a 10. nyári évadot: a Budapest Bár zenekar szuperkoncertjével és meglepetésekkel készül a nagy születésnapi bulira – augusztus 1-én, szombaton. Ha Balatonról és nyárról van szó, ki más is kezdhetné a szezont, mint a Kultkikötőben a kezdetektől fogva fellépő KFT együttes? Ezek után nincs megállás: egészen augusztus végéig közel 180 program várja azokat, akik számára a csobbanás, túrázás és gasztro-kalandok mellett az igazi nyári élményt egy igazán jó színházi előadás vagy koncert koronázza meg. Földváron minden héten csütörtök esténként kamaraszínházi előadásokat, pénteken és szombaton nagyszínpadi produkciókat és koncerteket, szombat és vasárnap délelőtt gyerekelőadásokat kínálnak a nézőknek. Bogláron és Fenyvesen a péntek és a szombat a Kultkikötő-napok.

 

Az igazi prémium kultúr-kínálat minden műfajból a legjobbakat hozza a Balatonra, így egy helyen láthatók budapesti és az ország legkülönbözőbb pontjairól érkező vidéki teátrumok előadásai. Könnyed zenés és prózai produkciókat hoz a Kultkikötőbe a kecskeméti Katona József Színház, a Thália Színház, az Orlai Produkció, a Játékszín, a Magyarországi Szerb Színház, a Budaörsi Latinovits Színház, a Rózsavölgyi Szalon és a kaposvári Csiky Gergely Színház.

 

Határon túli teátrumok is vendégeskednek a Kultkikötőben: a Szabadkai Népszínház és a Felvidékről érkező Écsi Gyöngyi egy-egy produkcióval lép fel. A kőszínházak mellett független színházi alkotók is megjelennek (a Neptun Brigád egy őrült komédiával, Láng Annamária és a Mezítlábas zenészek pedig egy tangó-operával). A nyári programsorozat csúcspontja minden évben a Quimby együttes koncertje – idén a zenekar július 11-én csap hatalmas bulit Balatonföldváron. 2015-ben a vendégek hosszú névsorában elismert és legendás művészeket, a szakma nagyjait találjuk: Lázár Kati, Molnár Piroska, Lukáts Andor, Benedek Miklós, Vári Éva, Takács Kati, Gálvölgyi János is a Kultkikötő színpadára lép, csakúgy, mint a fiatalok körében is rendkívüli népszerűségnek örvendő Szabó Kimmel Tamás, Csányi Sándor, Schell Judit, Kovács Patrícia, Lengyel Tamás vagy Méhes Csaba és Rutkai Bori. Idén a szervezők még színesebbé téve a műfaji palettát, újdonságként operett gálaesttel is készülnek – Peller Károly, Szendi Szilvia és a friss Kossuth-díjas Oszvald Marika közreműködésével.

 

A kedvezményes jegyvásárlás már elindult, bővebb információért érdemes figyelni a folyamatosan frissülő www.kultkikoto.hu weboldalt.     

 

süti beállítások módosítása