Meghalt Bicskey Lukács

53 éves korában szerdán hajnalban elhunyt Bicskey Lukács színművész. Néhány hónapja súlyos betegséggel küzdött, novemberben lemondta minden előadását az Újszínházban.


Bicskey Lukács 1961. május 11-én született Szegeden. Károly néven anyakönyvezték, de felvette dédnagyapja nevét, mert a Veszprémi Petőfi Színház társulatában volt egy névrokona. Főként drámai előadásokban játszott, és majdnem fél tucat Shakespeare-darabban is szerepelt, többek között Macbethként, Rómeóként. Csak a '90-es évek végén kezdett filmezni, először kisebb szerepeket vállalt amerikai és angol alkotásokban.

 

bicskey lukacs

 

Itthon végül az Argo című filmben alakított karaktere (Psycho) hozott számára országos ismertséget. A folytatásban is szerepel, a film bemutatóját eredetileg 2014 szeptemberére tervezték, de a premier azóta is folyamatosan csúszik.


Az Argo sikere után vissza-visszatért a külföldi produkciókhoz, rövidebb szerepekre beugrott a Drakula- és Robin Hood-tévésorozatba és a Borgiákba, illetve feltűnt a Rome Total War II videojátékhoz készült élőszereplős trailerben is.


Az Argót követően egyre több hazai produkcióban lehetett látni a nevét, többek között a Hacktion és a Tűzvonalban című magyar sorozatokban, de felbukkant a Csak szex és más semmiben, illetve a Szőke kólában.

 

Forrás: Színház.hu, index.hu, Blikk

 

 

süti beállítások módosítása