A költészet napja - Közös versmondás a Szentháromság téren

József Attila Születésnapomra című versének szavalásához várják a csatlakozókat péntek délelőtt a budapesti Szentháromság térre, ahol Jordán Tamás színművész vezetésével bárki bekapcsolódhat a versmondásba a költészet napja alkalmából.

A Magyarság Háza által szervezett programra több iskolából várnak gyerekeket, olyan intézményekből is, ahol fogyatékkal élők tanulnak. Lesz, ahonnan komplett osztályok is érkeznek - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

 

jozsef attila


A szavalásba bárki bekapcsolódhat, eddig előzetesen mintegy háromszázan jelezték a részvételüket.


Az eseményről többkamerás felvétel készül, amelyet később a YouTube-on és más videómegosztó portálokon, valamint a Magyarság Háza és a Mi, magyarok-kiállítás honlapján lehet majd megtekinteni.


A szervezők jelezték, hogy hogy aki be szeretne kapcsolódni a programba, legkésőbb 9 óra 40 percig érkezzen meg a térre.


A közös szavaláson túl Gondoltam fenét címmel a jelek és jelrendszerek a költészetben és a világban címmel tart előadást pénteken délelőtt a Magyarság Házában Fűzfa Balázs irodalomtörténész, délután pedig Slam poetry estet rendeznek a helyszínen.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása