Armel Opera Festival - Túl az első fordulón

Tizennyolc operaénekes versenyez tovább az Armel Opera Festival 2016-os bemutatóinak főszerepeiért.

Idén nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az Armel Operaverseny. Az egy női és négy férfi főszerepért küzdő versenyzőket a zsűri az első fordulóban – Vajda Gergely karmester vezetésével – két helyszínen, a párizsi Chatelet-ben és a budapesti Francia Intézetben hallgatta meg.

 

armel


A nemzetközi mezőny továbbjutói júniusban érkeznek Budapestre, ahol a Budapest Music Centerben már az operaprodukciók rendezői és karmesterei válogatnak tovább közülük, hogy kijelöljék a öt produkció főszereplőit.


A darabokat 2016 nyarán a Theater Orchester Biel Solothurn (Astor Piazzolla: Maria de Buenos Aires), az Opéra Théâtre d'Avignon (Eötvös Péter: Senza Sangue), a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (Hans Werner Henze: Elegy for Young Lovers), a Teatro Verdi di Pisa (Bruno Coli: The Angel of the Odd) és a Nederlandse Reisopera (Peter Maxwell Davies: The Lighthouse) mutatja be az Armel Opera Festival-on, Budapesten.


A továbbjutók között ez alkalommal egy magyar versenyzőt köszönthetünk: Bódi Zsófiát az Angyal szerepére jelölték az olasz produkcióban.

 

Forrás: Armel Opera Festival

 

süti beállítások módosítása