Romantikus rock-musical érkezik Marosvásárhelyre

Marosvásárhelyen vendégszerepel az Ivancsics Ilona és Színésztársai társulat előadása, a BARBARA című romantikus rock-musical, melynek szerzői az Erdélyben igen népszerű Szabó Előd énekes, zeneszerző és Nagy István színművész, kabarészerző, dramaturg.

Az előadás rendezője a Budapesti Operettszínház Nádasdy Kálmán-díjas művésze, Somogyi Szilárd. A darab főszereplője Patai Anna, aki kislányként a Megasztárban vált ismertté, de a könnyűzene mellett számos alkalommal bizonyított már a színpadon is, többek között a Madách Színház Mary Poppins musical Janejeként.

 

„A címszereplő Barbara teljesen magára marad a családban zajló, egy örökségért folyó ármánykodásban. A téma is nagyon izgalmas, de a zene is igazán figyelemreméltó, ami nekem énekesnőként igazán fontos" – mesélte Patai Anna a darabról, melyben egy erdélyi magyar családban élő lányt alakít.

 

barbara1

 

Az alkotók ismertetője:

 

Barbara története Erdélyben, 1989-ben, a nagy változások évében indul. A fiatal lány az életét övező káosz és magánya ellenére csupán boldog szeretne lenni. De a politikai fordulatot követően gyorsan kiderül, hogy a világ nem született újjá - a hatalomvágy és a pénzéhség szörnyekké tudja változtatni az embereket.

 

A darab alapmotívuma a jó és a rossz harca, amelyben végül a hazugságot lebilincselő igazság és a magányt legyőző szeretet kerekedik felül. Az álmok a darab végére valóra válnak, de nem tipikus "hollywoodi" módon, hiszen az egész történetet áthatja a kárpát-medencei realizmus és a valóság szülte karcos humor.

 

Az előadás 2015. április 29-én, szerdán lesz a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagyteremében.

 

Visszatekintő a premierre:

 

 

 

 

Szabó Előd-Nagy István
Barbara
A kegyetlen játék, erdélyi rock-musical két részben

 

Szereposztás:
Patai Anna
Nádasi Veronika
Bardóczy Attila
Faragó András
Szolnoki Tibor - Jászai díjas
Bajza Viktória
Szabó Gyula Győző
Bodrogi Attila
Kékesi Gábor

 

Zenei vezetö: Lovas Gabriella
Koreográfus: Király Béla
Jelmez: Halasi Zsuzsa
Asszisztens: Márton Fruzsina

Rendező: Somogyi Szilárd

 

Forrás: Ivancsics Ilona és Színésztársai, pataianna.hu

 

süti beállítások módosítása