A Játéktér is bojkottálja a POSZT-ot

A Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság Csáki Judit helyett Zsigmond Andreát, a Játéktér egyik szerkesztő-kritikusát választotta a POSZT zsűrijébe. Ennek ellenére a Játéktér is csatlakozik a bojkotthoz.

A kritikusok céhe Csáki Judit színikritikust jelölte a POSZT zsűrijébe, ám személyét a szakmai tulajdonos (a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság) indoklás nélkül elutasította. Herczog Noémi, Jászay Tamás, Koltai Tamás és Tompa Andrea kritikusok bojkottot hirdettek. A Kritikusok Céhe és az Örkény Színház pedig kilépett a Magyar Színházi Társaságból.

 

jatekter

 

A Játéktér közleményben tudósít arról, hogy közös szerkesztőségi beszélgetés alapján csatlakoznak a POSZT-ot a sajtóban bojkottáló kezdeményezéshez. Mint fogalmaznak, nem volt köztük egyetértés a tekintetben, hogy elfogadható-e a POSZT-zsűriben való részvétel, de Zsigmond Andrea önálló döntéséhez való jogát tiszteletben tartják. Ezzel együtt a szempontok bonyolultságát figyelembe véve a diskurzust szorgalmazó kezdeményezéshez csatlakoznak hallgatásukkal.

 

Forrás: jatekter.ro

 

 

 

Zsigmond Andrea szombat délután ezt írta a Facebookon:

„Úgy döntöttem, hogy visszamondom a POSZT zsűrizését.

Azt hittem, mivel a két színházi szervezet együttesen kért fel, és kívülről jövök, teljesen politikamentesnek gondolva magam, ez a »tiszta«, szakmai tekintet jót fog tenni a fesztiválon.

De mivel nem látom át eléggé a magyarországi politikai viszonyokat, és meglehet, hogy egyszerűen ma ott nem lehet politikamentesnek maradni, ezért vissza kell vonulnom.

Ezt a problémát, ami ott van, én nem tudom megoldani.”

 

 

 

süti beállítások módosítása