Búcsúzik a Broadwaytől a Mamma Mia!

Az ABBA-musicalt 14 évvel a bemutató után veszik le műsorról.

mamma mia broadway2

 

5765 előadás, kétmilliárd dolláros bevétel – ezzel a mérleggel zár a Broadway egyik sláger-musicalje, a Mamma Mia! szeptember 5-én, a Broadhurts Theatre-ben, ahol ezen a napon látható utoljára.

 

A hírt, miszerint az előadás végleg búcsúzik a New York-i közönségtőll, a musical producere, Judy Craymer jelentette be április 9-én.
„A Mamma Mia! 14 év szenvedélyes szerelmi viszonynak örvendhet New York városával” – fogalmazott Craymer, hozzátéve, megtiszteltetés számára, hogy a produkciót a Broadway történetének egyik legsikeresebb darabjaként tartják számon. 

 

A Mamma Mia! premierjét 2001. október 5-én tartották a Broadwayn, a Winter Garden Theatre-ben; 2013 novemberétől a show-nak a Broadhurst Theatre adott otthont. Nemrég a musical a nyolcadik helyre ugrott a leghosszabb ideig futó Broadway-produkciók sorában.
Judy Craymer producer a New York Times-nak elmondta, hogy szavakkal nehéz kifejezni azt az örömöt, amit akkor érzett, amikor kiderült, hogy az ABBA zenéjére írt Mamma Mia!-t a Broadwayn is bemutatják.

 

„Boldogsággal tölt el, hogy a Mamma Mia! elhozta az ABBA zenéjét a Broadwayre, és nagyon hálás vagyok annak a több száz embernek - színészeknek, zenészeknek, műszaknak, a színház menedzsmentjének és minden dolgozójának -  akik  profizmusuk mellett szívűket, lelküket adták azért, hogy egy családként lehessünk részesei a Broadway-kalandnak. Köszönettel tartozom a rajongóinknak is, akik a világ különböző pontjairól utaztak ide az előadás kedvéért” – tette hozzá a producer.

 

 

A musicalt még 1999-ben mutatták be Londonban, a West Enden, ott azóta is teltházzal játsszák. Meryl Streep főszereplésével a filmadaptációt 2008-ban forgatták, a Mamma Mia!-láz a film bemutatója után tört ki világszerte.

 

A Palybill műsormagazin így írt a bemutató kapcsán a musicalről: „Napsütéses, vicces mese a családról, szerelemről egy varázslatos görög szigeten. A főszereplő Sophie esküvője előtt szeretné megtalálni apját, de három jelöltje is akad, három férfi, akik édesanyjával 20 évvel ezelőtt találkoztak. A fiatal lány mindhárom apa-jelöltet meghívja az esküvőjére….”

 

Magyarországon a Mamma Mia!-t tavaly ősszel mutatták be a Madách Színházban, de előtte a musicalt már nagy sikerrel játszották a Szegedi Szabadtéri Játékokon. A darab idén ismét visszatér a Dóm térre és természetesen a Madáchban is folyamatosan repertoáron szerepel.


Forrás: nytimes.com, deadline.com

Fotó: broadway.com

 

süti beállítások módosítása