Kolozsváron vendégszerepel a Vígszínház

A Vígszínházat két vendégelőadással érkezik Kolozsvárra: június 2-án, kedden 19 órától a Toldi című produkciót, míg június 3-án, szerdán Az álomkommandó című előadást láthatja a közönség.

Alomkommando

Álomkommandó (forrás: Vígszínház)

 

Az álomkommandó:

 

Sütő András drámája az elmúlt évtizedek magyar irodalmának egyik legeredetibb, felelősségteli írása, mely egy nehéz történelmi helyzetben vall a színház szerepéről és a művészet erejéről, hivatásról és erkölcsről. Őszinte tisztasággal beszél a hatalommal való szembenállás lehetőségeiről.

 

Az előadást a nemzetközi ismertségnek és elismertségnek örvendő Szász János rendezte, akinek számos színházi és filmes rendezését ismerhetik az érdeklődők. Legutóbbi filmje, A nagy füzet elnyerte a Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál legjobb filmnek járó fődíját.

 

A főbb szerepekben Hegedűs D. Géza, Lukács Sándor, Tahi Tóth László, Fesztbaum Béla, Molnár Áron, Tornyi Ildikó, Mihályfi Balázs, Igó Éva.

 

toldy ea 01 domolky daniel PRINT 050

Toldi (fotó: Dömölky Dániel)

 

Toldi

 

Toldi Miklós a hősiesség és a bátorság, a kitartás és a hűség, a becsület és az emberség példaképe. Arany János elbeszélő költeménye, a magyar irodalom klasszikus remekműve 1846-ban született a Kisfaludy Társaság pályázati felhívására. Toldi Nagy Lajos király nagy erejű vitéze volt, kinek emlékét sok legenda őrizte. Az elismerésért és megbecsülésért küzdő fiú lebilincselő kalandjai Csőre Gábor előadásában elevenednek meg, melyet az élőzene és a különleges vizuális effektek igazi mai történetté varázsolnak.

 

 

süti beállítások módosítása