Két díjat kapott az Osonó Marokkóban

A Sidi Kacem-ben megrendezett fesztiválon a legjobb női mellékszereplő díját Daragics Bernadettenek, míg a legjobb csapatnak járó fesztiváldíjat a Fazakas Misi által rendezett mask@face.now című koprodukciónak ítélte oda a zsűri.

Az április 7- 12. között megrendezett fesztiválra 2 kontinens 8 országának 10 produkcióját válogatták be. Az Osonó előadása olyan országok társulatai mellett lépett fel mint Tunézia, Algéria, Palesztina, Líbia, Irak, Marokkó és Spanyolország.

 

Berni

 

 

A zsűri elnöke, Dr. Nadil Elkounna palesztin rendező közösen értékelte a produkciókat Dr. Jamal Al-Shaiji-val, a kuvaiti Színházművészeti Egyetem dékánjával valamint Elmesskini Essghir professzorral, a marokkói drámaíróval.

 

A következő tíz napban az előadás marokkói turnéjára kerül sor. A társulat Kenitrában, Casablancában, Mohammediában és Marrákesben mutatja be a személyes történetetekre, a kultúrák találkozására és a fiatalok életét meghatározó legjellemzőbb társadalmi kérdésekre épülő koprodukciót. A kenitrai előadásokra bejelentkeztek Románia és Magyarország marokkói diplomáciai képviselői is.

 

Forrás: Osonó

 

 

süti beállítások módosítása