Lecsapott Sopronra a verskommandó

Újra lecsapott Sopronra a város színházának verskommandója a költészet napján. Képes beszámoló.

 
A színművészek ezúttal egy 11 éves helyi költő, Márkus Boróka írásait szavalták utcán, megállóban, buszon, vonaton, pályaudvaron, könyvtárban és kávéházban.
 
IMG 3323 copy
Galkó Balázs is kommandózott
 

A Soproni Petőfi Színház népszerű verskommandója immár harmadik éve lepi meg különleges helyszíneken az embereket, hogy verseket ajándékozzanak nekik József Attila születésnapján. Idén azonban nem egykori magyar költők alkotásait szavalták a művészek, hanem egy 11 éves soproni lány műveit, aki az Így írok én című irodalmi pályázat helyi győztese volt.

 

A soproni társulat tagjai: Szőcs Erika, Szlúka Brigitta és Ács Tamás mellé meglepetésszerűen csatlakozott a színház igazgatója, Pataki András és A revizor című darabban vendégként szereplő Galkó Balázs színművész is, így ők együtt teljesítették a verskommandó küldetését.

 

Márkus Boróka versei elhangzottak buszmegállóban, helyijáratos autóbuszon, vasútállomáson, a hangosbeszélőben, a GYSEV Sopron-Győr közötti személyvonatán, a könyvtárban és a Tűztorony lábánál található Museum Caféban. A művészek Boróka mintegy húsz versét adták elő szombaton nagy sikerrel. A fiatal diákköltő meghatottan köszönte meg, hogy ezen a napon az ő írásaival ünnepelte a teátrum a költészet napját.


A közönség kérésére a művészek József Attila, Petőfi Sándor, Ady Endre, Csokonai Vitéz Mihály, valamint Arany János költeményeiből is bőséges ízelítőt adtak. Érdekesség volt, hogy a soproni emberek várták a színház verskommandóját, akadt, aki kimondottan azért követte a színészeket és buszozott velük, hogy ezen a napon így találkozhasson a költészettel.

 

Képekben az akcióról:

 

IMG 3196 copy

 

IMG 3214 copy

 

IMG 3237 copy

 

IMG 3297 copy

 

IMG 3312 copy

 

IMG 3336 copy

 

IMG 3342 copy

 

IMG 3350 copy

 

IMG 3379 copy

 

IMG 3396 copy

 

A Soproni Petőfi Színház 2015/2016-os évadáról bővebben itt olvashat.

 

Forrás, fotók: Soproni Petőfi Színház

 

 

süti beállítások módosítása