40 éve mutatták be a The Rocky Horror Picture Show-t

A horror-musical filmváltozatát 40 évvel ezelőtt mutatták be, a FOX televíziós csatorna producerei pedig remake-kel ünneplik meg a kerek évfordulót. A jubileum kapcsán kétórás műsort készítenek a The Rocky Horror Picture Show-ról.

A show executive producere az a Lou Adler lesz, aki az eredeti film produceri munkáit is ellátta. Mellé csatlakozik rendezőként a High School Musical "atyja", Kenny Ortega. A műsor a The Rocky Horror Picture Show Event nevet kapta.


A horror-musical eddig több mint 130 millió dolláros bevételt hozott és a mai napig a világ számos pontján játsszák. 

 

RHPS1

 

Nem ez az első eset, hogy a világhírű musicalt előveszi a csatorna, a Glee című zenés sorozatban egy egész epizódot szenteltek a darabnak The Rocky Horror Glee Show néven.

 

Egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mikor lesz adásban a remake és kik kapják meg a főszerepeket. Az viszont biztos, hogy a FOX 2016 januárjában a kultikus Grease-ről készít élő adást Julianne Hough és Vanessa Hudgens főszereplésével.

 

A horror-komédia-musicalről:

 

A The Rocky Horror Picture Show-t 1974-ben forgatták és egy évvel később, 1975 augusztusában mutatták be. Az amerikai-brit filmet Jim Sharman rendezte Richard O'Brien és Jim Sharman színdarabja, a The Rocky Horror Show, valamint Richard O'Brien dalai alapján.

 

A film főszereplői Barry Bostwick, Susan Sarandon és Tim Curry. További kisebb szerepekben látható Nell Campbell, Patricia Quinn, Peter Hinwood, Jonathan Adams, Charles Gray, és maga O'Brien is. A film egyik csúcsjelenetében a rockénekes Meat Loaf is megjelenik, bár csak egy szám erejéig. Curry, Campbell és O'Brien már az eredeti, a Broadwayn bemutatott színdarabban is szerepeltek, melynek premierjén csatlakozott hozzájuk Meat Loaf.

 

 

A filmben a frissen eljegyzett pár, Janet és Brad az eső elől egy elhagyott kastélyban keres menedéket, miután teljesen eltévedtek és az autójuk és lerobbant. A kastély ura bőrszoknyát, női fehérneműt visel és sminkeli is magát. A házigazda éppen legújabb munkájával büszkélkedik el a megszeppent párnak, amikor kitör a fagyasztóból Eddie, az őrült motoros és közben a házi személyzet is összeesküvést sző...

 

süti beállítások módosítása