Carmina Burana - Utoljára látható a marosvásárhelyi sikerdarab

Utolsó előadásához érkezett a Carmina Burana című táncszínházi darab, mely a Liviu Rebreanu Társulat és a Tompa Miklós Társulat koprodukciójaként élt meg szép sikersorozatot a 2012-es februári bemutató óta.

Az interkulturalitás égisze alatt fogant táncjátékban román és magyar színészek valamint egyetemi hallgatók szerepelnek, akik a nemzetközi rangú, karizmatikus művészegyéniség, a Párizsban élő Gigi Căciuleanu rendezésében mozgásművészeti képességeik és tánctudásuk legjavát adják.

 

A Carmina Burana egy középkori versgyűjtemény, mely Carl Orff 1937-ben elkészült zenei feldolgozása révén vált közismertté. Ennek a műnek a lüktető ritmusára a táncosok mozgásuk plasztikusságával „mesélnek” az átélések örökkévaló világáról, a lét állapotairól.

 CB10

 

A szebeni Nemzetközi Színházi Fesztiválon, a Nagyváradi Őszi Fesztiválon és a brassói Kortárs Dramaturgiai Fesztiválon is nagy sikerrel bemutatott, és az Országos Színházi Fesztivál (FNT) programjába is beválogatott Carmina Burana utolsó alkalommal – azaz búcsúelőadásként – szerepel 2015. áprils 21-én kedden 19.00 órától a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében. A búcsúelőadás nézőit az alkalomhoz kötődő meglepetésekkel várják.

 

A Carmina Burana táncszínházi előadás főszerepében Bordás Attilát láthatjuk viszont, szereplők: Monica Ristea, Benő Kinga, Rareş Budileanu, Csaba Ciugulitu, Mihai Crăciun, Costin Gavază, Gecse Ramona, Cristina Holtzli, Anca Loghin, Delia Martin, Mihaela Mihai, Luchian Pantea, Cristina Iuşan, Diana Avrămuţ, Claudiu Banciu, Denisa Badea, Ema Banciu, Ioana Cheregi, Dabóczi Dávid, Ioana Decianu, Alexandru Frânceanu, Georgiana Ghergu, Gothárd Veronika, Péterfi Arnold, Ruszuly Ervin, Simon Kálmán Attila, Claudiu Ştian, Raisa Ane és Zaiba Anikó.

 

Látványtervező: Alina Herescu

Koreográfus asszisztens: Cristina Iuşan

Rendezőasszisztens: Laurenţiu Blaga

Rendező - koreográfus: Gigi Căciuleanu

 

süti beállítások módosítása