Készül a Chioggiai csetepaté - Rajkai, Eperjes, Gáspár a Magyar Színházban

A Chioggiai csetepaté olvasópróbájával elindították az október 16-ára tervezett bemutató próbaidőszakát. 

 Chioggiai PestiMagyarSzinhaz1
 
A direktor, Zalán János nyitóbeszédében elmondta, hogy a színház fontos feladata a színvonalas szórakoztatás - ezért tűzte repertoárra Goldoni briliáns vígjátékát a 2015-2016-os évadban. "Szórakoztatva tudjuk becsábítani a nézőt - mondta Zalán János -, meggyőződésem, hogy ez a bemutató alkalmas arra, hogy megtöltse a nézőterünket estéről estére."
 
Chioggiai PestiMagyarSzinhaz9
 
A rendező és dramaturg Kéri Kitty, aki 2011-ben Veszprémben egyszer már színpadra állította a Chioggiai csetepatét, erre a bemutatóra teljesen új szövegkönyvvel és vadonatúj rendezői koncepcióval készült. "Fantasztikus, szupererős a szereposztás, nagyon örülök, hogy veletek dolgozhatok. Ebben a darabban szív van és életöröm, szerelem, csatározás és pergő nyelvű riposztok minden mennyiségben. Olyanoknak ajánlom, akik mernek és tudnak szeretni" - mondta Kéri Kitty.
 
Chioggiai PestiMagyarSzinhaz11
 
Nem csak a színészek, de maga a színpadkép is játszani fog, ígéri Berzsenyi Krisztina, díszlet- és jelmeztervező. Többnyire a kinti világot látjuk majd, ez Goldoninál a szabadság és természetesség jelképe, ahol bemegyünk az épület belsejébe - ott biztosan valami probléma rejtőzik. "A ruhákat természetes anyagból készítem, nyers színekkel - mondta el Berzsenyi Krisztina. - A díszlet együtt él a produkcióval, ennek jele például, amikor a színészek szájából elhangzik valami csúnya szó, azt nem a partnerük, hanem maga a díszlet reagálja le: hirtelen leomlik egy vitorla, míg a végén a falakon alig marad valami."
 
Chioggiai PestiMagyarSzinhaz35
 
A főbb szerepekben a Pesti Magyar Színház társulatának tagjai: Balsai Móni, Ruttkay Laura és Soltész Bözse kettős szereposztásban, Tóth Éva, Fillár István, Gáspár Tibor, Horváth Illés, Takács Géza, Gémes Antos, Ágoston Péter, Pavletits Béla és Rancsó Dezső. Mellettük Eperjes Károllyal, Rajkai Zoltánnal, Gáspár Katával és Juhász Rózával találkozhat a néző. 
 
Bemutató: 2015. október 16. 19:00
 
Fotó: Zsigmond László

 

süti beállítások módosítása