Az Old Vic-ben az Idétlen időkig musical világpremierje

A londoni Old Vic színházban tartják jövőre az Idétlen időkig című 1993-as film nyomán született musical világpremierjét - számolt be a BBC.

A darabot a színház új igazgatója, Matthew Warchus rendezi, aki az új szezont ismertetve azt is bejelentette, hogy műsorra tűzik Ibsen Solness építőmesterét Ralph Fiennes, valamint Harold Pinter A gondnok című darabját Timothy Spall főszereplésével.


Warchus az Old Vic vezetését Kevin Spaceytől veszi át, aki 11 évig volt a színház művészeti igazgatója.

 

old vic

 

Warchus elmondta, hogy a program összeállításakor a "valamit mindenkinek" elv vezérelte, ezért a közönség láthatja majd Dr. Seuss amerikai szerző Lorax című művét és a Jekyll és Hyde-sztori táncos feldolgozását is. További terveiről szólva megemlítette, hogy több darabot játszanak évenként, de a produkciók rövidebb ideig futnak majd. Néhány darab a londoni West Enden és a New York-i Broadwayn él majd tovább egy új megállapodásnak köszönhetően.


Az Idétlen időkig színpadra állításánál Warchus Tim Minchin zeneszerző-dalszerzővel, Peter Darling koreográfussal és Rob Howell díszlettervezővel dolgozik együtt.


A rendező egy interjújában "intelligens fősodorbeli Broadway-klasszikusként" festette le az új musicalt, amely ideálisan illik az Old Vic kínálatába.


"Arról szól, milyen kevés időnk van arra, hogy valóban a legjobbat hozzuk ki magunkból. Kifinomult, tartalmas dolog romantikus vígjátékba csomagolva" - foglalta össze a darabról alkotott véleményét.


A musical világpremierjét 2016 júniusában tartják.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása