Ingyenes színházlátogatás a Magyar Színház bérletével

A Pesti Magyar Színház csatlakozott az Európai Színházi Konvencióhoz, így új lehetőségek nyíltak a teátrum az alkotói és a nézői előtt. 

"Hatalmas lehetőséghez jutott a Pesti Magyar Színház, amikor április 17-én teljes jogú tagságot szerzett az Európai Színházi Konvenció (European Theatre Convention - ETC) elnevezésű szervezetben" - fogalmazott a színház szerdai közleményében.

 

magyarszinhaz


Kiemelték, hogy a kontinens legnagyobb színházi szervezetének tagjaként a Pesti Magyar Színház részt vehet magas színvonalú, kreatív és innovatív nemzetközi színházi projektekben, közös pályázatokban, a színház alkotói és munkatársai havi ösztöndíjjal szerezhetnek nemzetközi tapasztalatot, előadásaik pedig nemzetközi támogatással juthatnak el Európa elismert színházaiba.


Az Európa-bérlet keretében a Pesti Magyar Színház bérlettel rendelkező nézői számára ingyenes színházlátogatásokra nyílik lehetőség a tagszínházak előadásaira.


A konvenció 1988-ban jött létre az európai kortárs drámaírás és színházi alkotás támogatására, a határokon átívelő kulturális kapcsolatok fejlesztésére. A 26 ország 45 tagszínházát tömörítő szakmai szervezet célja, hogy elősegítse az európai színházak közötti együttműködést, és tagjainak platformot biztosítson szakmai találkozókra.


Budapestről jelenleg egyedül a Pesti Magyar Színház tagja az ETC-nek, Zalán János, a színház direktora már pályázatában kijelölte azt a szakmai irányt, amelynek fontos állomása a nemzetközi szervezethez való csatlakozás - emlékeztetett a közlemény.


Az ETC április 16. és 19. között zajló temesvári konferenciáján öt új tagot köszöntöttek, a Pesti Magyar Színház mellett két ausztriai, egy olaszországi és egy grúziai társulat csatlakozott. A közlemény szerint a konferencián jelenlévő tagszínházak egyhangúlag döntöttek, ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadták be a tagok közé a budapesti társulatot.

 

Forrás: Színház.hu, MTI

 

süti beállítások módosítása