Szakmabelieket is vár a Víg Bob Wilson előadására

A színházi szakma figyelmébe!

 RobertWilson

 

A Vígszínház szeretettel várja a kollégákat Robert Wilson április 25-i előadására, amely  délután fél 3-kor kezdődik. Részvételi szándék jelezése: sajto@vigszinhaz.hu

 

 Az eseményről:

 

„A Robert Wilson rendezővel való közös munka közelebb hozott minket egymáshoz, és egymás színházi filozófiájára, kultúrájára is nyitottabbak lettünk. Ennek a kapcsolatnak a legszebb bizonyítéka, hogy Robert Wilson, Balog Zoltán Miniszter Úr és jómagam meghívására 2015. április 25-én ellátogat a Vígbe, és délután 14.30 órakor előadást tart rendezői világáról, művészi pályájáról” – mondta Eszenyi Enikő. 

 

Az érdeklődők egy rendkívüli találkozáson vehetnek részt az egyetemes vizuális kultúra egyik legmeghatározóbb alkotójával ezen a napon a Vígszínházban.  A világhírű rendező és alkotóművész egy közel 3 órás, rendkívüli előadásban vezeti be a hallgatóságot különleges esztétikai univerzumába. Szakmai karrierjének több száz emlékét mutatja majd be, és ezzel egy intim, bizalmas önarcképet is ad alkotómunkájáról. 

 

Az előadásban Mr. Wilson legfontosabb rendezései is szóba kerülnek, így például A süket pillantása, az A Letter for Queen Victoria, az Einstein a parton –, amelyet a zeneszerző Philip Glass-szal készített-, továbbá a The CIVIL warS, és a The Black Rider

 

A Vígszínházban Robert Wilson előadásán szinkrontolmács működik közre. A rendező az előadás végén lehetőséget ad a közönségnek kérdések föltevésére is, így reményeink szerint kialakul egy dialógus az érdeklődők és a művész között. 

 

 

 

süti beállítások módosítása