Ewan McGregor ismét musical-filmben szerepel

Teljessé vált A Szépség és a Szörnyeteg zenés filmváltozatának szereposztása. Ewan McGregor lesz Lángőr, a gyertyatartó.

ewan mcgregor lumiere

 

Májusban kezd forgatni

 

A Moulin Rouge 2001-es sikere után többen úgy gondolták, hogy a skót színész hamarosan újabb zenés szerepet vállal, ám erre egészen mostanáig várni kellett. Ewan McGregor a napokban erősítette meg, hogy valóban elvállalta Lángőr szerepét. A klasszikus mese, A Szépség és a Szörnyeteg musical-film változatát - amelynek alapjául a jól ismert Disney rajzfilm szolgál - a tervek szerint 2017. márciusában kerül a mozikba.

 

Ewan McGregor olyan kollégáihoz csatlakozott a produkcióban, mint a Belle-t alakító Emma Watson, az angol sikersorozat, a Downton Abbey főszerepében is látható Szörnyeteg, Dan Stevens, vagy Emma Thompson, aki Teamamát játssza, illetve Kevin Kline, aki Belle apja lesz a filmvásznon.

 

A filmben, amelyet Bill Condon rendez, az 1991-es Disney rajzfilmből ismert dalok mellett felcsendülnek új szerzemények is, amelyeket a mese animációs -, illetve musicalváltozatának szerzői, Tim Rice valamint Alan Menken jegyeznek.

A Lángőr, azaz Lumiere szerepében Ewan McGregor természetesen többször is dalra fakad majd a filmben –a Szörnyeteg, vagyis a Herceg, kastélyát sújtó átok következtében gyertyatartóvá változott, kifinomult inas legismertebb dala a „Be Our Guest”.

A Szépség és a Szörnyeteg forgatása májusban kezdődik, a londoni Shepperton Studiosban.

 

 

Szépség, Szörnyeteg és zene

 

A Szépség és a Szörnyeteg című 1991-es Disney filmet a "Legjobb film" kategóriájában Oscar-díjra is jelölték – animációs filmként elősőként a díjátadó történetében. Bár ezt a jelölést nem váltotta díjra, a "Legjobb filmzenének" és a "Legjobb betétdalnak" járó szobrocskát elnyerte.  A produkció zenéjét Alan Menken szerezte, a dalszövegeket pedig Howard Ashman írta, aki azonban a Filmakadémia elismerését nem érhette meg.

 

A Szépség és a Szörnyeteg 1994-ben már musicalként aratott hatalmas sikert a Broadwayn, ahol 13 évig volt műsoron. A színpadi változat létrehozásánál, az Oscar-díjas rajzfilm zeneszerzőjéhez, dalszövegíróként Andrew Lloyd Webber állandó szerzőtársa, Tim Rice csatlakozott, aki a néhai Howard Ashmean dalszövegei mellé írt újabbakat.

 

A Szépség és a Szörnyeteg musicalt a Broadway után a világ számos pontján bemutatták. Magyarországon a Budapesti Operettszínház 2005. óta játssza a darabot, amellyel több mint három éve Európa nagyvárosaiban is nagy sikerrel vendégszerepelnek. A darab idén újra látható Budapesten, az Operettszínházban is.

 

Forrás: The Hollywood Reporter, Színház.hu Fotó: The Hollywood Reporter

 

süti beállítások módosítása