Valló Péter is rendez jövőre Győrben

Hat nagyszínpadi előadást mutat be a következő évadban a Győri Nemzeti Színház, két darabbal készül a Győri Balett.

Forgács Péter, a teátrum vezetője elmondta, hogy a darabokat elsősorban az ifjúságnak ajánlja, mert vallja, közéjük tartoznak a diákok és lélekben a nyugdíjasok is. Mindkét korcsoport más-más értékekre koncentrálva találja meg örömét az előadásokban – fogalmazott.

 

gyori nemzeti szinhaz

Fotó: hallottad.hu


A nagyszínpadon műsorra tűzik William Shakespeare Vízkereszt, vagy bánom is én című vígjátékát Valló Péter rendezésében, Lev Tolsztoj Anna Karenináját Csiszár Imre rendezésében. Kerényi Mihály viszi színpadra Kodály Zoltán Háry János című daljátékát, Szűcs Gábor pedig Richard Rodgers és Oscar Hammerstein közös munkáját, A muzsika hangja című musicalt. Emellett bemutatják Ilja Ilf-Jevgenyij Petrov Tizenkét szék című komédiáját Bagó Bertalan rendezésében, valamint a Beatles.hu című zenés darabot, amelyet az igazgató, Forgács Péter visz színpadra.


A Kisfaludy teremben Ken Ludwig Primadonnák című bohózatát és Egressy Zoltán 4x100 című színművét mutatják be Simon Kornél rendezésében.


A 2-8. osztályos általános iskolások három darabot láthatnak: Az ember komédiája című vígjátékot és a Császár keze című színműt Kszel Attila írta és rendezte, míg a Lewis Carroll jegyezte Alice csodaországban című zenés mesejátékot Erdeős Anna állítja színpadra.


Kiss János, a Győri Balett igazgatója elmondta, hogy ősszel két egyfelvonásos balettet mutatnak be Egyensúly címmel. Az első darabot, amely a Kizökkent címet viseli, a spanyol Cayetano Soto viszi színpadra, míg a másodikat Velekei László táncművész, a társulat művészeti asszisztense, ez utóbbi A terem címet kapta.


Mindkét alkotás azzal a helyzettel és érzettel foglalkozik, mintha kibillent volna a talpunk alól a talaj – zárta az igazgató.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása