Folytatódik a Kortárs Művészeti Szalon a Magyar Színházban

A Kortárs folyóirat és a Pesti Magyar Színház új rendezvénysorozatot indított Kortárs Művészeti Szalon címmel, amelyben különféle művészeti területek találkozásait mutatják meg.

 

A Magyar Színház meghívója:

 

Az irodalom, a képzőművészet és a zene régen is, ma is több módon, több szállal kapcsolódik egymáshoz, s ezekből az együttállásokból, összjátékokból nagyon érdekes új élmények, gondolatok születhetnek.

 

Fontosnak tartjuk, hogy a művészek ne csak a médián keresztül, hanem élőben, közvetlenül is találkoznak a közönséggel, hiszen a személyes kapcsolat sokszor meghatározó lehet egy-egy alkotás hitelessége, értelmezése szempontjából.

 

A Kortárs Művészeti Szalon harmadik estjén, 2015. április 27-én 18:30-tól Áfra János költő, Gáspár Károly zongorista és Thimár Attila fotográfus lesznek vendégeink, akikkel ezúttal is Kappelmayer Zita fog beszélgetni. A Szalonban Thimár Attila képeiből nyílik kiállítás, Gáspár Károlyt élőben hallhatjuk majd zongorázni, Áfra János verseit pedig a Magyar Színház színművészei olvassák fel. A belépés ingyenes! Az ülőhelyek biztosítása érdekében előzetes regisztráció ajánlott.

 

kortars

 

Röviden a vendégekről:

 

Áfra János

költő, szerkesztő, kritikus; a KULTer.hu alapító főszerkesztője, a Prae.hu és a Szkholion szerkesztője, az Alföld Stúdió tagja, a József Attila Kör elnökségi tagja. Első verseskötete Glaukóma címmel 2012- ben jelent meg. Versei számos folyóiratban olvashatók, valamint beválogatták a 2012-es Szép versek című költészeti antológiába is.

 

Thimár Attila

irodalomtörténész, író, szerkesztő, fotográfus; a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának docense, a Fiatal Írók Szövetségének alapító tagja, a Kortárs folyóirat főszerkesztője. Fiatal kora óta foglalkozik fotózással. Képeiből legutóbb 2015 januárjában On Stage címmel nyílt kiállítás a Hadik Kávéházban.

 

Gáspár Károly

zongorista; 1998-ban a Magyar Rádió jazz-zongora versenyén elnyerte a legjobb ballada díját. Rendszeresen koncertezik különböző formációkban és saját zenekarával, a Gáspár Károly Trióval, amely jazz standardeket, valamint saját kompozíciókat is játszik.

 

Forrás: Pesti Magyar Színház

 

süti beállítások módosítása