Újra látható a Frenák Pál Társulat InTimE című darabja

 

Másfél év után újra látható a Frenák Pál Társulat InTimE című előadása az Átrium-Film Színházban: a darabot szerdán, a tánc világnapján nézhetik meg az érdeklődők.

Vörös rózsákkal teleszórt tiszta fehér tánctér és koromfekete falak: ebben a térben találkoznak, fonódnak össze vagy épp taszítják el egymást a kapcsolatok hálójába gabalyodott, botladozó, csábító, vágyakozó és vergődő figurák, egy emblematikus vörös kanapé mellett, körül és mögött - olvasható a társulat közleményében. 

 

 InTimE


Frenák Pál InTimE című koreográfiáját 2008 decemberében láthatta először a közönség, a bemutató óta eltelt hét évben a produkció a hazai és a nemzetközi táncszcénát is meghódította. 


A premier óta járt már többek között Franciaországban, Olaszországban, Romániában, Szlovákiában, Lengyelországban, Dániában, Romániában, Litvániában és Belgiumban is. 


A darab 2012 tavaszától új szereposztásban látható: a produkció a Cirque du Soleil kötelékében is dolgozó táncossal, Feicht Zoltánnal és a fiatal tehetséggel, Vasas Erikával egészült ki, 2015-ben egy szóló erejéig csatlakozik a csapathoz a társulat legújabb tagja, a Kubai Kortárs Balett korábbi szólistája, Yosmell Calderón Mejías is. A produkció másfél év után tér vissza az Átrium-Film Színházba. 


Frenák Pál a hazai táncéletben radikálisan új stílust hozott a maga dinamikus mozgásvilágával, újfajta érzékenységével, a verbális üzeneteken túlmutató kifejezési formáival. Innovatív tér- és testhasználata meghatározó hatással volt a hazai kortárs tánc fejlődésére. 


Koreográfusi, alkotói munkája mellett rendszeresen ad szakmai workshopokat, a társulattal beavató előadásokat tart középiskolások számára, közönségtalálkozókon és szakmai beszélgetéseken vesz részt, nagy hangsúlyt helyezve a más művészeti ágakkal és a közönséggel fenntartott folyamatos párbeszédre. 


A legismertebb európai kortárs zeneszerzőkkel dolgozik együtt. Koreográfiáihoz zenét komponált többek között Kurtág György, Patrick Schneider, Francois Donato, Fred Bigot és Fabrice Planquette is.

 

süti beállítások módosítása