Játék - Jegyet nyerhet a Duda Éva Társulat Lear előadására - LEZÁRULT!!!

William Shakespeare Lear király című drámája nyomán a Duda Éva Társulat és az Átrium Film-Színház május 12-én mutatja be Lear című produkcióját Duda Évával a címszerepben. Játékunkon páros belépőt nyerhet az előadásra.

 

Az alkotók ajánlója:

 

A darab egy egészen egyedi formanyelvű műfaji kísérlet, melynek alapja a mozgás, a fizikai színház, és felvételről hallhatunk részleteket legendás Lear király előadásokból. Több ez, mint egy táncelőadás, több mint egy rádiójáték, több mint egy film, egy múltat és jelent összekötő kapocs, mintegy időtlenné téve a művet. A darab története a hatalmi játszmák körül forog: hazugság, csalás, korrupció, árulás, kiszolgáltatottság, téboly.

 

 

Az előadásban részletek hallhatóak a Miskolci Nemzeti Színház 1981-es Lear király című darabjából, melyet Csiszár Imre rendezett. A Duda Éva Társulat ezzel az előadással búcsúzik Budapesten a nyár előtt, utána indul Veszprémbe, hogy A Tánc Fesztiválján zárja az évadot.

 

Előadók: Duda Éva, Bora Gábor, Csuzi Márton, Gyöngy Zsuzsa, Góbi Rita, Jerger Balázs, Rusu Andor, Stetina Szonja, Takács László, Várnagy Kristóf. Koreográfus: Csuzi Márton. Rendező: Szőcs Artur.

 

Támogatók: NKA, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata, Átrium Film-Színház, 2015.

Budapesti Tavaszi Fesztivál, Polgár Alapítvány, FÜGE, Movein Stúdió. Online jegyvásárlás itt.

 

duda lear ea 01 domolky daniel WEB 005

Fotó: Dömölky Dániel

 

Játék:

 

Hanyadik születésnapját ünnepelte a Duda Éva Társulat 2014-ben?

 

a, 20

b,  5

c, 10

 

A helyes választ május 8-ig várjuk a jatek@szinhaz.hu címre. A nyertest telefonon és emailben is értesítjük.

 

süti beállítások módosítása