Menesztették Kupper András kancellárt a Zeneakadémiáról

Menesztették Kupper Andrást, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kancellárját - értesült a Napi Gazdaság csütörtökön.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Felsőoktatásért Felelős Államtitkársága közleményben erősítette meg: Orbán Viktor miniszterelnök 2015. április 30-ával visszavonta Kupper Andrásnak, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem kancellárjának a magasabb vezetői megbízatását.

 

"A döntés indoka, hogy a rektor és a kancellár együttműködésének hatékonysága nem alakult az elvárásoknak megfelelően és az így kialakult konfliktusos helyzet, illetve annak következményei terhelték az intézmény működését" - olvasható az összegzésben.


A közlemény kitér arra is, hogy az állam mint fenntartó a jövőben is mindent megtesz azért, hogy a felsőoktatási intézmények nyugodt és kiegyensúlyozott működése biztosított legyen.

 

 

zeneakademia

Fotó: magyarhirlap.hu

 

 

A Fidelio vasárnap arról számolt be, hogy az egyetem december végén kinevezett kancellárja, Kupper András pénteken visszavonta az intézmény vezetőinek megbízatását. Kupper András ezt az MTI-nek hétfőn nyilatkozva cáfolta, mondván, egyeztetések zajlanak egy tervezett szervezeti átalakításról, de senkinek nem vonta vissza a megbízatását, sőt, mindenkinek a munkájára számít.


A Zeneakadémia tanszékvezetői értekezlete és hallgatói önkormányzata keddi közleményében viszont a kancellár állításait cáfolta. Mint írták, Kupper András megfelelő előzetes egyeztetés nélkül terjesztette be az SZMSZ első tervezetét, amely ráadásul súlyosan csorbítani kívánta a rektor és a szakmai vezetés jogköreit. Úgy vélték, hogy a Kupper András által javasolt szervezeti felépítés szükségtelen párhuzamosságokat eredményezett volna, és ezek gazdasági vonzatait semmilyen számítással nem támasztotta alá. A "szakmailag elfogadhatatlan tervezetet" a szenátus egyöntetűen elutasította - írták a közleményben.


A hvg.hu szerda este azt írta, hogy az egyetem diákjai gyűlést hirdettek aznap estére, mert Kupper András a nap folyamán minden egyeztetés nélkül felmondott az egyetem valamennyi, nem oktatói státusú vezetőjének. A lap szerint az intézmény oktatói és diákjai abban reménykedtek, hogy a kancellárt próbaidejének utolsó napján, csütörtökön visszahívják a posztról.

 

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása