Tesztoszteron - Temesvári vendégjáték a Szkénében

Andrzej Saramonowicz Tesztoszteron című drámáját mutatja be a temesvári Csiky Gergely Színház a Szkénében vasárnap két előadáson.

 

A Szkéné ajánlója:


Mitől férfi a férfi és mitől "döglik a légy"? Dagadó izmok? Szakáll? Egy szépen nyírt bajusz? Hatalom, pénz, erő? Talán... A biológia azoban egyszerű és örök válasszal szolgál erre kérdésre: tesztoszteron.

 

Hány férfi kell egy fergeteges estéhez? Hét. Pontosabban hét kivételes színész a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház társulatából.

 

Tesztoszteron6 Biro

Fotó: Biró Márton

 

Ez a történet valahol ott kezdődik, ahol a legtöbb véget ér. Akarod-e, holtodiglan, holtomiglan és a többi. Fehér ruha, templom, násznép és az ifjú pár. De mi van, ha a menyasszony a nagy, mindent eldöntő kérdésre nemmel válaszol?

 

Hét férfi különös, egymást átszövő történetén keresztül nyerhetnek betekintést a férfi lélek legrejtettebb titkaiba. Egymáshoz, nőkhöz, kapcsolatokhoz, szexualitáshoz és egyáltalán önmagukhoz való viszonyaik és bukásaik tükrében rajzolodnak ki ezek a nem is annyira ismeretlen figurák.

  

 Tesztoszteron7 Biro

 Fotó: Biró Márton

 

Május 3-án 16 és 20 órától egy fuccsba ment esküvői evés-ivásra várunk minden kedves érdeklődőt. A hét színész közös munkájának eredményeként és az utóbbi évtizedek legismertebb magyar slágereinek felelevenítésével olyan előadást sikerült létrehozni Temesvárott, amely színész és néző számára egyaránt felejthetetlen élmény. Egy nők nélküli, de léptem nyomon a nőket kibeszélő esküvői fogadást, ahol az örömapa (Balázs Attila), a pórul járt vőlegény (Kiss Attila) és annak bátyja (Bandi András Zsolt), egy egyetemi professzor (Kocsárdi Levente), egy zenész (Molnos András Csaba), egy újságíró (Molnár Bence) és egy pincér (Aszalos Géza) különös, egymást átszövő történetein keresztül nyerhetnek betekintést a férfi lélek legrejtettebb titkaiba.

 

Andrzej Saramonowicz kortárs lengyel drámaíró kiváló ismerője a kor társadalmának. Szövegeiben, melyek nem csupán drámák, de esszék, karcolatok, riportok vagy épp forgatókönyvek, behatóan foglalkozik a kor társadalmi elvárásaival, elhajlásaival, világlátásával. Pályafutása során dolgozott már színészként, rendezőként és producerként is. Tesztoszteron című szövegéből 2007-ben filmet is forgattak, így egyike let a szerző legismertebb alkotásainak. Műveit nem csak Lengyelországban, de világszerte nagy előszeretettel játsszák. Romániában legutóbb a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban mutatták be a szöveget.

 

 

Andrzej Saramonowicz 
TESZTOSZTERON
a temesvári Csiky Gergely Színház vendégjátéka a Szkénében


2015. május 3. 16.00 és 20.00

 

KORNÉL – vőlegény, ornitológus Kiss Attila
STAVROS – a vőlegény apja Balázs Attila
JANIS – a vőlegény testvére, jogász Bandi András Zsolt
ROVAR – a vőlegény barátja, mikrobiológus Kocsárdi Levente
TITUSZ – pincér Aszalos Géza
TRETÉN – újságíró Molnár Bence
DIÓ – zenész Molnos András Csaba

 

művészeti koordinátor: Kedves Emőke
konzultáns: Katarzyna Raduszýnska
látványterv: Paweł Walicki, Albert Alpár

 

Forrás: Szkéné Színház

 

süti beállítások módosítása