A Cabaret-ra készül a Spirit Színház

Június 9-én az Átrium Film-Színházban mutatja be John Kander és Fred Ebb klasszikusát a Spirit Színház társulata. Az előadást Jantyik Csaba rendezi.

 

A Spirit Színház ajánlója:

 

„Valami új...kiből mit hoz ki a félelem? Többet ér a szerelem, min a karrier? Eladó a lélek? Választhatsz- e, ha elmúltál 40? Elkészül- e Cliff Bradshow regénye? Megtörténhet bárhol veled is...”

 

A Spirit Színház sztárszereposztásban mutatja meg, milyen volt egy szerelem, milyen volt az élet, milyen volt a Kabaré, amikor már annyira nem lehetett hinni semmiben, hogy az ember könnyedén elhitt bármit, ami egy percnyi örömöt adott, s mely perc talán élete utolsó boldog pillanata volt.

 

cabaret spirit

 

A John Van Druten és Christopher Isherwood elbeszélései alapján készült musicalt Lisa Minelli több mint negyven éve tette világhírűvé. A magyar közönség az évek során számos színpadi Caberet-feldolgozást ismerhetett meg, nemsokára pedig egy újabb változtban, Jantyik Csaba rendezésében láthatja a darabot.


A Spirit Színház előadásában Sally Bowles szerepében Dér Heni, Cliff Bradshowként Karalyos Gábor lép színpadra. A Konferansziét Torres Dani alakítja. A további szerepekben Nagy Enikő, Perjés János, Egyházi Géza, Gulyás Balázs, Nyilas Edina, Virág László látható. A dalszövegeket Blum Tamás jegyzi, Joe Masteroff eredeti szövegkönyvét Szirtes Tamás fordította.

 

cabaret spirit plakát

 

A történet:

Sally Bowles, a nagyvárosi revütáncos egy éjszaka alatt habarodik bele Clifford Bradshow fiatal íróba, aki ihletet keresett könyvéhez, de helyette Sally-ben egy furcsa kapcsolatra lelt. A szentimentális, lökött lány hamar lerombolja Cliff naiv elképzeléseit az életről: eközben a kabaré pedig mindig az épp aktuális politikai rendszerekhez hűen alakítja műsorát, élén a Konferansziéval. Abban a korban pedig, amikor már annyira nem lehet hinni semmiben, hogy az ember könnyedén elhisz bármi, az új, teljhatalmú politikai párt vezetője pedig igyekszik Cliffet is magával rántani.

 

 

Forrás: facebook.com/spirit.theatre, atriumfimszinhaz.hu

 

süti beállítások módosítása