A Sziléziai Színház vendégszerepel Marosvásárhelyen

A már hagyományossá váló előadáscsere keretében újra Marosvásárhelyen vendégszerepel a katowicei Teatr Śląski. A lengyelországi művészek két előadással lépnek közönség elé a Marosvásárhelyi Nemzeti Színházban.

 

Ingvar Ambjørnsen – Peter Nœss – Axel Hellstenius Elling című darabját Michał Wawrzecki rendezte a KatoDebiut program keretében. A programot fiatal művészek felkarolására találták ki, melynek keretében évi egy premiert frissen végzett rendezők, alkotók és művészek kezébe ad a katowicei színház. A kezdeményezés sikeresnek bizonyult Lengyelországban, és több, ma már széles körben elismert, dramaturg és rendező kezdte így a pályafutását.

 

Cinema Teatr Slaski fot Krzysztof Lisiak WY9D8926

Cinema! (fotó: Krzysztof Lisiak)

 

A norvég szerzők szövege alapján készült előadás a barátságról, a mindennapi kihívásokról és az azokkal való szembenézésről szól, valamint arra a kérdésre keresi a választ, hogy valóságból kiragadt egyén képes-e megfelelően visszailleszkedni a társadalomba. Az előadás május 8-án, pénteken este fél 8-tól tekinthető meg a Kisteremben. A lengyel nyelvű előadás magyar és román felirattal követhető.

 

Szintén a katowiceiek előadásban látható Beppe Navello Cinema! című színműve, amely a némafilmek sztárjai előtti főhajtás, egy szöveg nélküli performansz. A némafilmekre emlékeztető mimikával, teátrális jelenetekkel és filmeffektusokkal öt színész mesél el egy humoros történetet arról, hogy a mozi csodája veszélyes és csalóka lehet. A produkció május 9-én, szombaton este 7 órától tekinthető meg a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Nagytermében. Mindkét előadásra érvényesek a Bernády György mecénás bérletek. A szabadon maradó helyekre jegyek válthatók a Kultúrpalota jegyirodájában, a színházi jegypénztárban és a www.biletmaster.ro honlapon.

 

Forrás: Marosvásárhelyi Nemzeti Színház

 

 

süti beállítások módosítása