Játék! - Jegyet nyerhet a Monty Python vígoratóriumára - LEZÁRULT!!!

A méltán elhíresült Monty Python film, a Brian élete alapján készült Nem a Messiás című vígoratórium végre itthon is látható. Játékunkon páros belépőt nyerhet a május 31-i bemutatóra az Arénába.

 

Ajánló:

 

Május 31-én az Arénában mutatják be Eric Idle és John Du Prez művét egy 100 tagú kórus valamint a Dohnányi Zenekar kíséretében Janza Kata, Homonnay Zsolt, Hajdu Steve, Galla Miklós, Heiter Melinda, Pintér Dömötör és - nem utolsó sorban - Eric Idle szereplésével. A Nem a Messiás az 1979-es Brian élete klasszikussá vált poénjait és legismertebb slágereit is színpadra állítja, így természetesen felhangzik az Always Look On The Bright Side Of Life is…

 

mess

 

Betlehemben - Jézus születésekor - egy másik csecsemő is világra jön a jászolhoz közeli tehénistállóban. Az éppen megérkező napkeleti bölcsek először tévedésből ennek az újszülöttnek hódolnak, ám hamar belátják tévedésüket. A felcseperedő gyermek élete ettől fogva egyetlen hatalmas tévedés…

 

A történetet szinte mindenki ismeri: ez a Monty Python csoport talán legnépszerűbb filmje, a Brian élete. Az 1979-es a film alapján, a kalsszikus poénokat és slágereit is felsorakoztatva született meg a Nem a Messiás (Csak egy nagyon haszontalan fiú) című vígóratórium.

 

A Nem a Messiás egy valóságos műfaji kavalkád, a Monty Python-alapító Eric Idle megfogalmazása szerint egy baroque ’n’ roll. A darab premierje 2007-ben volt a kanadai Luminato Művészeti Fesztiválon, majd két évvel később, 2009 októberében a londoni Royal Albert Hallban mutatták be óriási sikerrel a Monty Python 40. születésnapja alkalmából, a BBC Szimfonikus Zenekarának és kórusának, valamint a Monty Python tagjainak közreműködésével. Legutoljára a New York-i Carnegie Hall közönsége tapsolhatott a műnek.

 

mess2

 

A hazai premier május 31-én lesz a Papp László Budapest Sportarénában, ahol színpadra lép majd maga Eric Idle is. A komikus-színész most először jár majd Magyarországon. A budapesti előadáson ismert magyar énekesek, magyar nyelven adják majd elő a vígoratóriumot. A főbb szerepekben Heiter Melinda, Janza Kata, Homonnay Zsolt, Hajdu Steve és Pintér Dömötör szerepel, de természetesen nem maradhat ki a Monty Python szellemiségének legnagyobb hazai követője, Galla Miklós sem. A vígoratórium kíséretét 100 fős kórus és a 80 fős Budafoki Dohnányi Zenekar adja, Hollerung Gábor vezénylésével.

 

A fővárosi premier után a darab országos turnéra indul: Veszprém, Pécs, Győr, Szeged és Sopron közönsége láthatja még a Szomor György rendezésében készülő Nem a Messiás című előadást.

 

A budapesti előadásra a jegyek 5.900-tól 15.800 forintig kaphatók a különbözó kategóriákban illetve a szervezők – korlátozott számban - “Arany” és “Platina” csomagot is piacra dobnak. Az “Arany” csomagban a legjobb ülőhelyek mellé ingyenes parkolás, külön beléptetés, és egy különleges ajándékcsomag is jár, valamit a csomag tulajdonosa részt vehet az Eric Idle-lal történő exkluzív beszélgetésen. A “Platina” csomag tulajdonosai – mindezeken túl – részt vehetnek az előadást követő zártkörű partin, ahol találkozási lehetőség nyílik majd a alkotókkal, szereplőkkel is. Az “Arany csomag” 35.000, a “Platina csomag” 49.000 forintba kerül és aki korábban vásárolt jegyét ezek valamelyikére cserélné, annak mód van - korlátozott számban – kiegészítő jegyet vásárolni.

 

mess3

 

Játék:

 

Ki a főhőse a Brian élete című filmnek, ha nem a Messiás?

 

a, Fikusz Kukisz
b, Lobelt Ledfold
c, …csak egy nagyon haszontalan fiú

 

A helyes választ a jatek@szinhaz.hu-ra várjuk május 12-ig.

 

 

süti beállítások módosítása