Méhes László rendezi A dzsungel könyvét Komáromban

Az évad utolsó bemutatójára készülnek a Komáromi Jókai Színházban. Dés László, Geszti Péter és Békés Pál A dzsungel könyve című musicaljét Méhes László rendezi. A premier június 12-én lesz.

dzsungel komárom  

A próbák már javában zajlanak a színház főrendezője, Méhes László irányításával, aki színészként 1996 óta részese az első A dzsungel könyve előadásnak a Pesti Színházban, ahol a kezdetektől ő alakítja Kát, a kígyót. Komáromban ezt a szerepet a rendező Bandor Évára osztotta, aki nemrég a Pekingi Filmfesztivál legjobb női mellékszereplőnek járó díját nyerte el a Gyerekek című filmben nyújtott alakításáért.

 

A művésznő egy nemrég adott interjúban elárulta, hogy komoly feladatként tekint a musical-szerepre. "Nagy kihívás, mert nem tartom magam énekes színésznek. Meg egyébként is, régen játszottam gyerekeknek szóló előadásban. Kimondottan örülök a lehetőségnek” – mondta Bandor Éva.

 

A komáromi színház igazgatója, Tóth Tibor is szerepel a darabban, ő alakítja Balut, Maugli szerepére pedig vendégművészként a Győri Nemzeti Színházból érkezett Sándor Péter. A produkció jelmezeit Gadus Erika, a díszletet Székely László tervezi, a koreográfiákat Kispál Anita jegyzi.

 

dzsungel komárom5 

A Kipling jól ismert történetéből született magyar zenés darabot 1996-ban mutatták be a Pesti Színházban, ahol azóta is töretlen sikerrel fut. Dés László, Geszti Péter és Békés Pál musicaljét az ősbemutató óta számos színház műsorára tűzte, június 12-én, Komáromban pedig ismét egy új előadás születik. Bár A dzsungel könyve elsősorban gyerekdarab, a Komáromi Jókai Színház célja, hogy minden generáció számára tartalmas szórakozást nyújtson a nagyszabású produkció. 

 

Így készül A dzsungel könyve Komáromban

 

 

 

Dés László - Geszti Péter - Békés Pál

A dzsungel könyve
musical

 

Szereplők:

 

Maugli - Sándor Péter

Bagira - Holocsy Krisztina
Balu - Tóth Tibor
Sir Kán - Tóth Károly
Akela - Bernáth Tamás
Ká - Bandor Éva
Csil - Majorfalvi Bálint
Túna - Bárdos Judit
Buldeó - Skronka Tibor
Főmajom - Szabó Viktor
Főfarkas - Olasz István

 

Ügyelő: Nagy László
Súgó: Leczkési Dóra
Hang: Görözdi Szilárd, Zakor Sándor
Fény: Rózsás Szilvia, Tárnok Dávid
Kellékes: Orbán Katalin
Zenei vezető: Gebora György
Korrepetitor: Pálinkás Andrássy Zsuzsanna
Díszlettervező: Székely László
Jelmeztervező: Gadus Erika
Koreográfus: Kispál Anita
Rendezőasszisztens: Balaskó Edit

 

Rendező: Méhes László

 

Forrás: jokai.sk, kisalföld.hu

 

süti beállítások módosítása