Működési pályázatok: Felülírta a szakma javaslatát Hoppál Péter

Négynapos csúszással megjelent hétfő este a független előadó-művészeti szervezetek idei működési pályázatának eredménye.

Mint kiderült, a szakmai grémium javaslatát, amelyet változtatás nélkül hagyott az Emmi mellett működő színházművészeti bizottság, több helyen felülírta Hoppál Péter kulturális államtitkár  - számolt be a Nol.hu.

 

hoppalpeter

Fotó: MTI

 

A javaslattevő grémiumokba nagyrészt a Független Előadó-művészeti Szövetség (FESZ) delegált, de bekerült minden szekcióba egy-egy tag a miniszter által felkért színházművészeti, valamint táncbizottságból.

 

Az idén a keret csökkent, a tavalyi 1,23 milliárdhoz képest 1,067 milliárd forintra. Míg korábban a miniszter mellett működő bizottságok is faragtak a szakmai javaslatokon, ez alkalommal nem, minden bizottságban ott ült a delegáltjuk.

 

A FESZ hétfő esti közgyűlésén a megjelent kurátorok is a helyszínen szembesültek a kormany.hu-ra felkerült végleges listával.

 

Ezen az általuk javasolt eredmény mellett az államtitkár módosításai is szerepeltek. Hoppál Péter indoka minden esetben a következő volt: A kultúráért felelős államtitkár az egységes kultúrpolitikai szempontokat és a szféra sajátosságait figyelembe véve XY millió forint megítélésére lát vagy nem lát lehetőséget. 

 

Folytatást a Nol.hu-n olvashat.

 

süti beállítások módosítása