Hegyi Barbara: "Túlságosan szeretünk mi élni"

Hegyi Barbara nagylánya, Rozi is lemondó sóhajjal jegyezte meg: "Mama, te egyszerűen nem tudsz megülni a hátsódon!" Barbara ezzel egyetért, mint mondja, rövid az élet, semmit nem akar kihagyni. Lapszemle.

 

"Azt hiszem, megvan bennem a képesség arra, hogy örüljek a pillanatnak. Ha valami jó történik velem, azt észreveszem, és átengedem magamon. Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy csak úgy belemosolygok a világba, mert engem is sok bosszúság ér a hétköznapokban, de tanulom, és szerintem halálom napjáig tanulni fogom, hogy a helyén kezeljem a dolgokat, és ne fújjam fel magamban, ha például kapok egy bántó megjegyzést" - nyilatkozta a színésznő, aki arról is beszélt, hogy a mindennapjait olyan apró örömök díszítik, mint az éjszakai Lánchíd látványa, vagy a budai hegyoldal felől áradó tavaszi orgonaillat, de azt is élvezi, hogy különleges női sorsokról mesélhet a színpadon. 

 

hegyibarbara

 

"Ezek nem könnyű feladatok, ám jó terápiát jelentenek, mert a saját vívódásaimat is kiadom magamból a színpadon, így nem a családomat gyilkolom nap mint nap. Mondják, csodálatos lehet, ha egy nőnek olyan biztos érzelmi hátországa van, mint nekem, ám ez nem csupán az élet adta áldás, hanem kemény munka. A kezdet nem volt egyszerű, hiszen attól, hogy mi szeretjük egymás Zoránnal, a két gyerek nem érez így feltétlenül. Türelmesek voltunk, semmit nem erőltettünk, egyikünk sem akarta behízelegni magát. Ahhoz, hogy mindez működjön, meg kellett tanulnunk sarokba szorítani az önzésünket" - mesélte a színésznő.

 

A színház, a szinkronizálás és a filmezés mellé Hegyi Barbara az utóbbi években még egy lábat növesztett: két szakácskönyvet is írt, az Abraka Babrát annyira kedvelték az olvasók, hogy az Aranykönyv-díjat is elnyerte. "A férjem lánya, Szandra hozott létre nekem egy blogot, hogy a családi receptjeink ne vesszenek el. Akkor nem gondoltuk, hogy ebből könyv lesz! Végül meggyőztük egymást, hogy még ha nem is veszi meg senki, legalább a gyerekeink nem lesznek elveszettek a konyhában. Édesanyám, az örök kritika hangján tette fel a kérdést: Baruskám, ki vesz már manapság szakácskönyvet, amikor minden ott van az interneten? Mi azért, lesz, ami lesz alapon belevágtunk, és nagyon boldog vagyok, hogy a kezdeményezésünk két kötetet is megért, és szeretik az olvasók. Keresem a kihívásokat az életben, ez is egy volt közülük. Édesanyám imádott dolgozni, ahogyan én is. Túlságosan szeretünk mi élni ahhoz, hogy akár egy percet is unatkozással töltsünk" - fogalmazott a színésznő.

 

A teljes interjút a Meglepetésben olvashatják.

 

süti beállítások módosítása