Pataky Klári táncjegyzetei újra a Bethlenben

A decemberben bemutatott Jegyzetek május 9-én újra látható a Bethlen Téri Színházban. Az előadás egy általános helyzetkép, hangulatjelentés a máról.

 

Az alkotók ajánlója:

 

A darab a tánc nyelvén „gyűjt” emlékeket, miközben megpróbál reflektálni az itt és most világára. Pataky Klári egymás mellé fűzött táncjelenetei filmszerűen pörögnek a szemünk előtt.

 

Pataky Klári 2003-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem koreográfus szakán, azóta független koreográfusként dolgozik. 2008-ban a Nagyon jól vagyok, lszi ne keress! című darabját a kritikusok és szakírók alkotta zsűri Lábán Rudolf-díjban részesítették. 2014-ben Imre Zoltán-díjjal ismerték el koreográfusi munkásságát.

 

jegyzetek meszaros csaba

Fotó: Mészáros Csaba


A sokoldalú koreográfus munkáiban folyamatosan művészi arculata megújítására, illetve egy csak rá jellemző formanyelv kialakítására törekszik. Előadásaiban minden egyes alkalommal új témákat, s ezekhez új formákat keres.

 

“Pataky táncjegyzeteiben úgyszólván hézagmentes mozgásanyagot kreált, centire és másodpercre kidolgozva a koreográfiát, amelyben folyamatos szerep jut az önmagukban akár értelmezhetetlen gesztusoknak is, ám ez az aprólékosan dúsított szövet szólamokra bontva, kánonszerűen ismételve, vagy sokfelé tördelt repetitív alakzataiban nagyon kemény csipkével szolgál.” (Péter Márta – Egy kortárs jegyzetei, tánckritika.hu)

 

jegyzetek foto Mészáros Csaba

Fotó: Mészáros Csaba

 

 

Pataky Klári Társulat: Jegyzetek


2015. május 9. 19.30

 

Előadók: Bot Ádám, Bárány Péter, Maday Tímea Kinga, Sebők Cintia, Tonhaizer Tünde


Koreográfus: Pataky Klári

 

További információ:
Bethlen Téri Színház
1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 3.
+36 1 342 71 63
info@bethlenszinhaz.hu
www.bethlenszinhaz.hu
www.facebook.com/pataky.tarsulat

 

 

süti beállítások módosítása