15 bemutatót tart jövőre a Vörösmarty Színház - Cserhalmi is rendez

Hargitai Iván prózai tagozatvezető, dr. Szikora János igazgató, Brájer Éva alpolgármester, Bagó Bertalan művészeti vezető és dr. Matuz János művészeti intendáns közös sajtótájékoztatón ismertette a Vörösmarty Színház 2015/2016-os évadát.

 

Magyarország vidéki színházainak egyik legdinamikusabban fejlődő, különleges műhelye lett a székesfehérvári Vörösmarty Színház - mondta Szikora János igazgató az elmúlt évadot értékelve.

 

Kiemelte: "ma már a színházcsinálás nem áll meg egy jól megalkotott színdarabnál, közpénzből igenis szükséges a különböző társadalmi csoportokat megszólítva, bevonva működni", ennek az elvárásnak az előző évadban meg is felelt a Vörösmarty Színház.

 

evadismerteto

Fotó: vorosmartyszinhaz.hu


A következő évadról elmondta, hogy a nagyszínpadon a Csókos asszony című vidám zenés darabbal kezdenek Hargitai Iván rendezésében, majd az általa jegyzett Augusztus Oklahomában című családregényt mutatják be. A Tizenkét dühös embert Cserhalmi György rendezi, A velencei kalmárt pedig Bagó Bertalan.


Műsorra tűzik a Kakukkfészek című drámai komédiát Horváth Csaba rendezésében, valamint két koprodukciót is bemutatnak jövőre: az Alba Regia Táncegyüttessel közösen a Mozdulatlan legendák című táncos darabot, míg az operettszínházzal közösen az Abigélt állítják színpadra.


A Kozák Stúdióban a Terrorizmus és a Szutyok című darabokat mutatják be a következő évadban, előbbit Bagó Bertalan, utóbbit Hargitai Iván jegyzi. A Pelikán Kamaraszínházban a Művészet című komédiát Szabó K. István, a János vitézt - Fejér megyei középiskolás diákok közreműködésével - Matuz János rendezi.


Két kisgyerekek számára készített produkcióval is készülnek: a Pulcinella kertészkedik és a Szekrénymesék egyaránt bábszínházi előadás lesz. Szintén a fiatalabb generációt célozzák meg a Gombóc Artúr, a nagy utazó című előadással, amit Zsurzs Kati rendez.

 

vorosmarty szinhaz panorama

Fotó: vorosmartyszinhaz.hu

 

Szikora János közölte, hogy az előző évadokból műsoron marad a Lear király, a Vérnász, az Amadeus, a Hamlet, a 3:1 a szerelem javára, A padlás, A félkegyelmű, a Mesterkurzus, az Edith és Marlene, A fösvény és a Pillangó.


A teátrum vendégelőadásokat is ad a nyári szünetben: július 11-én a Gyulai Várszínházban játsszák a Lear királyt, július 24-én és 25-én A furcsa pár – női változat című előadást mutatják be a Szegedi Szabadtéri Játékokon, majd július 31-én a Szarvasi Vízi Színházban mutatják be az előadást, míg augusztus elején az Indul a bakterházat játsszák Gyulán.


Székesfehérváron a Nyári Színház keretében július 20-án és 21-én a Balfácánt vacsorára! című előadást mutatják be a Pelikán Udvarban, július 28-án pedig egy zenés nyári produkcióval várják a nagyérdeműt.


Szikora János a most záruló évadról elmondta, hogy eddig 309 előadás tartottak, ami az évad végére megközelíti majd a 340-et a nyári előadások nélkül. A nézőszám 88 ezer volt, nyár végére pedig el fogja érni a százezret. Hozzátette: a 93 százalékos látogatottság szintén kiemelkedő.


A társulatról megjegyezte, hogy hárman (Ostorházi Bernadett, Makranczi Zalán, Földes Eszter) távoztak, helyükre Kerkai Rita, Tóth Ildikó és Nagy Péter érkezett.


Jelezte, hogy a 2015/2016-os évadra nem emelkednek sem a bérlet-, sem a jegyárak, miközben a Vörösmarty premier bérlet ára több mint 3000 forinttal olcsóbb lesz. Létrehoztak egy új bérletet, amelyet Bujtor Istvánról neveztek el, és ezzel a fiatal székesfehérvári rezidens orvosok tekinthetnek meg négy előadást.

 

Forrás: MTI, vorosmartyszinhaz.hu

 

süti beállítások módosítása