A Maradék – Újra látható az összművészeti "élő tárlat"

Az összművészeti Ziggurat Project május 15-én és 16-án újra előadja A Maradék című élő tárlatát, ezúttal a MAMŰ Galériában.

 

Az alkotók ajánlója:

 

“El lehet innen menni!”


De el akarunk-e menni? Mit jelent ma Magyarországon kivándorlónak és bevándorlónak lenni? Aki elindul kalandvágyból vagy kényszerből teszi? Engedi-e az identitásunk, hogy új hazát válasszunk? Mi minden válhat nyelvvé egy idegen országban?

 

maradek

 

A Ziggurat Project A Maradék című élő vándorkiállításának következő helyszíne a MAMŰ Galéria. A korábbi előadások sikerére való tekintettel az alkotók ezúttal két egymást követő napon is bemutatják összművészeti akciójukat, melyek a migrációt érintő kérdések mentén különböző médiumok alkalmazásával teremtenek izgalmas, interaktív befogadói horizontot.

 

A szavak mozgásba lendülnek, a színészből szénrajz születik, a nyers tészta életre kel a bábos testén, a tánc zenévé válik, a kottavonalak pedig versek. Elektronika, multimédia és bárpult találkozik termőfölddel, anyatejjel és agyaggal.

 

 

Időpontok:
2015. május 15., péntek 20:00
2015. május 16., szombat 17:00


Helyszín:
MAMŰ Galéria 1071 Budapest, Damjanich utca 39. (bejárat a Murányi utca felől)


Közreműködők:
Antal Malvina (képzőművészet), Bot Ádám (táncművészet), Grégory Chevalier (táncművészet), Czakó Máté (fizikai színház), Kalmár Ákos (mozgás, színház), Kovács Emese (táncművészet), Lakos Fanni (színház), Lukács Gergő (táncművészet), Magolcsay Nagy Gábor (irodalom), Makra Viktória (színház), Sam Matysen (fotó, videó), Munkácsi Ádám (zeneszerzés), Sarlós Flóra Eszter (táncművészet), Somlai Anna (táncművészet), Szabó Attila Casey (zeneszerzés), Szabó Kristóf (videó), Zentai Márk (élő zene)

 

Vendégek:
A pénteki tárlatvezetés előtt 19 órától a Mörk zenekar nyitja meg a kiállítást.
A szombati tárlatvezetés után 18 órától közönségbeszélgetésre kerül sor.
Vendég: Magyar Krisztián (Magyar Narancs), moderátor: Makra Viktória.


19 órától a SpeakEasy Project tagjai vetítenek Menjek/Maradjak című dokumentum-szériájukból, amely frappánsan, mindenféle állásfoglalás nélkül rakja helyre a migráció legégetőbb és legprovokatívabb kérdéseit.

 

 

süti beállítások módosítása